Fikk nødsignaler fra savnet argentinsk ubåt

Det er registrerte nødsignaler fra den argentinske ubåten som har vært savnet siden onsdag, opplyser landets forsvarsdepartement.

ARA San Juan

SAVNET UBÅT: Se video av den tyskbygde ubåten San Juan på marinebasen Mar del Plata før oppdrag. Foto: Den argentinske marinen.

En omfattende leteaksjon er i gang, og det søkes både fra luften og til vanns etter den savnede ubåten San Juan og besetningen på 44. Den argentinske marinen har fått bistand fra seks land, deriblant USA og Storbritannia, i letingen.

Argentinas forsvarsdepartement opplyser om å ha mottatt flere mislykkede oppringninger fra en satellittelefon på den savnede ubåten med 44 personer om bord, skriver AFP.

Eksperter prøver nå å bruke satellittdatene fra oppringningene til å finne ut hvor ubåten befinner seg.

Siste livstegn onsdag

– Vi vil gjøre alt vi kan for å finne ubåten så fort som mulig, sa Argentinas president Mauricio Macri lørdag, da søkeområdet etter ubåten ble doblet.

Før nødsignalene som ble fanget opp lørdag, kom siste livstegn fra ubåten onsdag morgen.

Da var den på vei tilbake til marinebasen ved Mar del Plata 400 kilometer sør for Buenos Aires etter et rutineoppdrag ved Ushuaia på sørspissen av landet.

Ubåt

SAVNET: Ubåten ARA San Juan med 44 personer om bord har vært savnet siden onsdag.

Foto: Argentina Navy / AP

Vet ikke hva som har skjedd

– Vi avviser foreløpig ingen hypoteser om hva som kan ha skjedd, sier marinens talsmann, Enrique Balbi, før nødsignalene dukket opp.

Han forklarte at svikt i kommunikasjonssystemet eller med kraftforsyningen om bord kunne forklare hvorfor ingen har hørt fra ubåten på flere dager.

San Juan, en dieselelektrisk TR-1700, er en av den argentinske marinens tre ubåter. Den er 65 meter lang og sju meter bred og er bygget i Tyskland i 1983. Den har vært gjennom flere ombygginger og tilpasninger, den siste i 2014.

SISTE NYTT

Siste nytt