NRK Meny
Normal

Fikk brev fra Shalit

Foreldrene til den bortførte israelske soldaten Gilad Shalit som blir holdt som fange på ukjent sted i Israel, har fått et brev fra ham.

Gilad Shalit

Den israelske korporalen Gilad Shalit kom i medienes søkelys da en palestinsk aksjonsgruppe bortførte ham ved en israelsk militærpost 25. juni 2006.

Foto: AP

Brevet er det første beviset på et år for at Shalit, som ble bortført for snart to år siden, fortsatt er i live.

I et lydopptak fra juni i fjor sa han at helsen hans ble dårligere og ba Israel anstrenge seg mer for å befri ham.

Livstegn fra Shalit

Shalit lydbånd Gaza

"Jeg har det ikke bra. Redd meg, ikke svikt meg. Jeg vil komme hjem med det samme, " står det i brevet som foreldrene fikk i går, skriver den israelske avisen Yediot Aharonot.

Brevet ble overlevert av et senter som USAs tidligere president Jimmy Carter står bak, etter en overenskomst fra april mellom Carter og Hamas-lederen Khaled Meshaal som er i eksil i Damaskus.

Hamas har alltid sagt at Shalit er i live og blir bra behandlet.

Den ytterliggående bevegelsen har tilbudt seg å løslate ham i bytte med 100 palestinske fanger.

- Planlegger aksjon

Israels statsminmister Ehud Olmert møter i dag regjeringsmedlemmer for å drøfte en større militær aksjon mot Gazastripen, som Hamas kontrollerer, men det israelske forsvarsvarsdepartementet benekter at det er noen sammenheng mellom brevet og den planlagte israelske aksjonen.

- Det er ingen forbindelse mellom brevet og en eventuell militær aksjon, sier en talsmann for departementet.

Israelske ledere har satt informasjon om helsetilstanden til Shalit som en betingelse for å vurdere et våpenhvileforslag som Egypt har framforhandlet og som flere palestinske grupper, blant dem Hamas, står bak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt