Hopp til innhold

Felix Stephensen (24) ble nummer to i poker-VM

Norske Felix Stephensen tapte mot svenske Martin Jacobsen ved finalebordet i poker-VM i Las Vegas. 24-åringen fra Oslo sikret seg likevel en premie på 35 millioner kroner.

MILLIONÆR: Felix Stephensen, 24, har allerede sikret seg 25 millioner kroner i poker-VM

Felix Stephensen røk ut av finalespillet i poker-VM på morgenkvisten onsdag norsk tid. Han sikret seg andreplassen og en premie på 35 millioner kroner.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters/NTB Scanpix

Jacobson vant verdens største og gjeveste pokerturnering og førstepremien på 68 millioner kroner. Stephensen kom på andreplass og vant 35 millioner kroner.

Da 24-åringen satte seg ned ved spillebordet for den siste runden, hadde han 47 millioner i chips. Motspillerne Jacobson og Jorryt van Hoof fra Nederland hadde henholdsvis 65 og 87 millioner, da spillet ble gjenopptatt 02.30 natt til onsdag norsk tid.

I 05-tiden var det duket for en norsk-svensk duell i turneringen etter at nederlenderen ble slått ut. Jacobsen hadde da et ganske klart overtak på nordmannen.

Klokken 06.40 falt avgjørelsen i Las Vegas. Stephensen gikk all-in med «A9» på hånden, mens Jacobson satt med «TT» (10-10). Da det kom nok en 10-er på bordet, etterfulgt av en konge, måtte Stephensen innse at slaget er tapt.

– Akkurat nå er det litt kjipt

Til VG Nett forteller Stephensen at det er litt skuffende.

– Det var så nære, men jeg klarte ikke å avslutte det. Det var et veldig tøft finalebord. Det har vært en stor opplevelse, men akkurat nå er det litt kjipt.

Nå venter en lengre ferie i USA og Storbritannia.

– Nå skal jeg først reise litt rundt i USA, spille litt golf og se på litt amerikansk fotball. Så blir det en tur til London, så skal jeg spille EPT Praha. Jeg kommer ikke hjem før til jul, sier han til avisen.

Felix Stephensen og Martin Jacobson

Norske Felix Stephensen (t.v.) omfavner og gratulerer sin motstander Martin Jacobsen etter at svensken vant poker-VM.

Foto: John Locher / Ap/NTB Scanpix

Kjent person i det norske pokermiljøet

6683 deltakere deltok i turneringen som startet 5. juli. Mens nordmannen har tatt seg videre, har storspillere som Andoni Larrabe, Mark Newhouse og Billy Pappas forsvunnet fra finalebordet.

Stephensen er en kjent person i det norske pokermiljøet. Han har levd av poker i flere år, og har blant annet brukt Thailand som base.

Nå bor han sammen med flere venner i London og spiller poker. Men turneringen han er med i nå, er den desidert største.

– Man trenger en god porsjon flaks

– Det er mange ting som spiller inn for å gå til topps; spiller du godt så er en del gjort, men man trenger en god porsjon flaks, ikke bare i forhold til spillet, men også bordtrekning og timing, sa Oslo-gutten til Vimennpoker før finalerunden.

Pokerpresident Sigurd Eskeland er imponert, men ikke overrasket, over at Stephensen kommer langt i Main. Han forteller at finalebordet i denne turneringen er det aller største man kan oppnå som pokerspiller.

– Nå gjør han det bra også i live-turnering. Prestasjonen er på linje med de ypperste norske idrettsprestasjoner, sa Eskeland.

Felix Stephensen, 24, har allerede sikret seg flere millioner kroner i poker-VM

I perioder der 24-åringen så ut til å være ille ute tirsdag, viste han forbløffende pokeregenskaper og hentet seg inn igjen.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt