Norske Felix er sikret 25 millioner

Norske Felix Stephensen (24) er sikret 25 millioner kroner i premiepenger i poker-VM i Las Vegas. Natt til onsdag kan han bli Norges første verdensmester. – Det er vanskelig å beskrive hvor stort dette er, sier pokerproff Johnny Lodden.

Felix Stephensen, 24, har allerede sikret seg flere millioner kroner i poker-VM

MILLIONÆR: Felix Stephensen, 24, har allerede sikret seg 25 millioner kroner i poker-VM.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters/NTB Scanpix

Johnny Lodden

IMPONERT: Pokerproff Johnny Lodden mener Stephensens prestasjon i verdensmesterskapet mangler sidestykke i norsk pokerhistorie.

Foto: ERIC ESTRADE / AFP/NTB Scanpix

Ikke siden 1997 har noen nordmenn kommet så langt som 24-åringen i Main event i WSOP, eller poker-VM som det også kan kalles.

6683 deltakere deltok i turneringen som startet 5. juli.

Klokken 13.30 norsk tid ble spillet avsluttet. Felix Stephensen er én av de tre gjenværende spillerne, noe som gjør at Oslo-gutten allerede er sikret 25 millioner kroner i premie.

Førstepremien er på 10 millioner dollar, som tilsvarer 68 millioner kroner.

– Det er vanskelig å beskrive hvor stort dette er, sier pokerproff Johnny Lodden.

Overgår Champions League-finalen

Lodden har selv spilt, og tjent penger, i flere av de største pokerturneringene verden over. Men han har aldri vært på finalebordet i verdensmesterskapet.

– Dette er det største innen poker. Det arrangeres én gang i året, så du kan kalle sammenligne det med Champions League-finalen i fotball.

Pokerproffen synes likevel Felixs prestasjon overgår Europas viktigste fotballkamp.

– I tillegg er han en individuell utøver, så dette er mye tøffere. Det er tross alt nesten 7000 spillere med i denne turneringen, sier han.

– En jordnær fyr

Stephensen er en kjent person i det norske pokermiljøet. Han har levd av poker i flere år, og har blant annet brukt Thailand som base.

Nå bor han sammen med flere venner i London og spiller poker. Men turneringen han er med i nå – er det desidert største.

– Jeg har truffet han mange ganger. Han er en hyggelig, jordnær fyr, sier Lodden om Stephensen.

Ligger sist

Lodden kjenner godt til alle spillerne ved finalebordet.

– Det er de tre beste som sitter igjen ved bordet nå, og det er så fantastisk bra. Det viser at det ikke er tilfeldig, men at poker er et dyktighetsspill.

Nordmannens motstandere er begge fryktede pokerspillere. Nederlenderen Jorryt van Hoof leder med 89,6 millioner sjetonger. Bak ham er svenske Martin Jacobson med 64,7 millioner sjetonger. Mangleruds store håp ligger sist med 46,1 millioner sjetonger.

Det vil i praksis si at det er veldig jevnt. Selv om Stephensen ligger godt bak van Hoof, kan situasjonen bli snudd opp ned i løpet av én hånd.

Jeg ønsker ham hell og lykke. Det kan fint bli han som ender opp på topp, sier Lodden.

Ønsker gratulasjon fra kulturministeren

– Det er mye som spiller inn for å gå til topps; spiller du godt så er en del gjort, men man trenger en god porsjon flaks, ikke bare i forhold til spillet, men også bordtrekning og timing, forteller Oslo-gutten til Vimennpoker.

Pokerpresident Sigurd Eskeland er imponert, men ikke overrasket, over at Stephensen kommer langt i Main.

– Finalebordet i WSOP er vel det aller største man kan oppnå som pokerspiller. Felix har lenge vært i toppen i PLO på nett. Nå gjør han det bra også i live-turnering. Prestasjonen er på linje med de ypperste norske idrettsprestasjoner. Jeg håper virkelig at han får den anerkjennelsen han fortjener, også utenfor pokermiljøet. En gratulasjon fra kulturministeren hadde vært naturlig, slår Esleland fast.

Kulturministeren vil ikke kommentere saken.

Spillet fortsetter natt til onsdag klokken 03.00 norsk tid.

SISTE NYTT

Siste nytt