NRK Meny
Normal

Jubler over opphevet pokerforbud

Erlend Wiborg (Frp) mener det vil bli enklere å regulere pokerspilling i Norge når det blir lovlig å spille på norsk jord.

Erlend Wiborg

Erlend Wiborg fryder seg over at pokerforbudet i Norge oppheves.

Foto: Steffen Fjærvik/NRK

Fredag ble det klart at forbudet mot å arrangere poker-NM i Norge oppheves. Det får stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Fremskrittspartiet til å juble.

– Vi fjerner et helt unødvendig forbud. Nå åpner vi opp for at man kan spille poker-NM i Norge, og ikke som det ha vært gjennom mange år hvor mesterskapet har blitt avholdt i andre land, sier han.

Spilte om én million

Millionduell Erlend Wiborg

Erlend Wiborg tok utfordringen fra Ola Amundsgård i fjor høst, og spilte poker om én million kroner.

Foto: Frode Fagerli

Regjeringen foreslår også å tillate private pokerlag der innsatsen per spiller er under 1000 kroner. Wiborg mener det er på høy tide.

– Det er allerede mer enn 600 000 nordmenn som spiller poker, men de gjør det nå i utlandet eller hos utenlandske spillselskaper via internett som vi i det norske samfunnet ikke har noen som helst kontroll over. Da er det bedre å åpne opp for at dette kan bli spilt i Norge, i lovlige og regulerte former. Dessuten vet vi at det forbudet vi har hatt, ikke har virket i det hele tatt.

I fjor høst spilte Wiborg poker om én million kroner mot en av verdens beste pokerspillere. Pokerspilleren Ola Amundsgård utfordret stortingspolitikere for å sette søkelyset på pokerspillets vilkår i Norge.

Wiborg tapte spillet, men stuntet fikk stor oppmerksomhet.

På lik linje med idrett

Nå er han svært fornøyd med at man lovlig kan spille poker i Norge.

– Jeg er opptatt av at vi skal fjerne unødvendige lover, påbud og forbud. Jeg mener at mennesker skal kunne bestemme mest mulig over sitt eget liv, og da syns vi det er viktig å fjern den typen forbud som dette.

– Det er viktig å huske at det å ha unødvendige forbud koster samfunnet mye penger og ressurser. Nå har politiet brukt mye tid på å måtte håndheve pokerforbudet, og det tror jeg de fleste nordmenn syns er unødvendig bruk av politiets ressurser. Da er det bedre at man nå får dette inn i lovlige, regulerte former sånn at pokerspilling kan utføres i Norge på lik linje med bridge, idretter og andre aktiviteter, sier Wiborg.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Cashmere Cat vant pris

  Halden-artisten Cashmere Cat vant Edvard-prisen i utfordrer-kategorien. Det offentliggjorde han selv på Instagram i dag. Det er TONO som deler ut prisen.

  Pstereofestivalen 2013 - Cashmere Cat
  Foto: Hans H. Bjørstad
 • Hyttebrann i Fredrikstad

  Det var ingen personer i hytta som har brent i Ytterstadveien i Onsøy, det melder brannvesenet på Twitter.

  Brann i hytte på Onsøy
  Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK