NRK Meny
Normal

Far og datter drept i bombeangrep i Thailand

En motorsykkelbombe som eksploderte utenfor en barneskole i den sørlige provinsen Narathiwat i Thailand, tok livet av en far og hans fem år gamle datter.

Angrepet skjedde da foreldre var i ferd med å følge barna sine til skolen tirsdag morgen, opplyser lokale myndigheter, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Motorsykkelen var parkert utenfor inngangen til skolen i byen Tak Bai i Narathiwat-provinsen sørøst i Thailand.

I tillegg til faren og den lille jenta som ble drept, ble minst åtte personer såret i angrepet, skriver Reuters.

– Vi mistenker at dette er gjort av personer som ønsker å destabilisere situasjonen og skape kaos, sier Yuthanam Petchmuang, talsperson for sikkerhetsoperasjoner i hæren.

Siden første halvdel av 2000-tallet er flere tusen mennesker drept sør i Thailand i konflikten mellom muslimer, som kjemper for en egen islamsk stat, og det thailandske regimet.

Det muslimske opprøret er i provinsene Pattani, Yala og Narathiwat, som ligger helt sør i Thailand, på grensen til Malaysia.

I reiserådet fra Utenriksdepartementet (UD) heter det at UD siden 2004 har frarådet reiser til eller opphold i de fire sørligste provinsene, Songkhla, Pattani, Yala og Narathiwat, ettersom terrorhandlinger og voldsbruk forekommer hyppig.

Det har vært flere bombeangrep i thailandske turistområder den siste tiden. Forsvarsminister Prawit Wongsuwan opplyser at militærregimet styrker sikkerheten før feiringen av den islamske høytiden id al-adha 12. september.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt