Fant personer i Oscarssons hus

Det er funnet omkomne personer i skuespilleren Per Oscarssons nedbrente hus. Funnet virket så sterkt inn på sønnen at han knakk fullstendig sammen på eiendommen i dag.

Ruiner etter Per Oscarssons hus
Foto: SVT

Det er ikke mulig å fastslå identiteten, opplyser politiet om personen eller personene som ble funnet søndag. De tekniske undersøkelsene fortsetter.

Per Oscarsson

Per Oscarsson omkom trolig i brannen i sitt hjem torsdag.

Huset ved Skara er fullstendig nedbrent, og skuespilleren og kona Kia Ostling har vært savnet siden brannen natt til nyttårsaften.

Da Oscarssons eldste sønn ankom branntomten i dag, måtte han trøstes av sin egen sønn, skriver Expressen. Familien har også godkjent at avisa publiserer et bilde av sønnen og barnebarnet mens de holder rundt hverandre blant ruinene.

– Må få jobbe i fred

Det er uklart hva som forårsaket brannen, og politiet har sperret av hele tomta.

– Selv om vi ikke mistenker noe lovbrudd, behandlinger vi stedet som et åsted. Vi oppfordrer alle til å la teknikerne jobbe i fred, sier Larsson om det store oppbudet av skuelystne som søndag møtte opp ved det nedbrente huset.

Oscarsson og Ostling er formelt sett fortsatt bare savnet. Familie har imidlertid fortalt politiet at ekteparet etter all sannsynlighet var i huset da det brant, og man anser derfor paret som omkommet.

Kan få svar

Tidligere i dag ble årsaken til brannen omtalt som et mysterium i svenske medier.

Kriminalteknikere har jobbet på spreng ved brannruinene i Skara siden nyttårsaften, men foreløpig hadde man ikke funnet kroppene deres. Nå ser det ut til at familie og venner endelig kan få et svar.

Oscarsson er kjent fra en rekke filmer i Sverige og andre land. For hovedrollen i Sult i 1966 fikk han skuespillerprisen ved Cannes-festivalen.

– Et ikon

Nyheten om brannen spredte seg raskt blant venner og bekjente av Oscarsson i går og i natt. Rolf Lassgård, blant annet kjent i rollen som kriminalinspektør Kurt Wallander, er en av dem som reagerer sterkt.

Les: – Vi håper på et mirakel

– For meg er han et ikon. Ikke bare som skuespiller, men også som menneske. Når jeg fikk mulighet til å jobbe sammen med han synes jeg det var fantastisk, sier Lassgård til Aftonbladet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt