Hopp til innhold

Fant 40 døde tigerunger i buddhisttempel

Tigerungene ble funnet i en fryser etter at thailandske myndigheter startet en aksjon mot tempelet.

Thailandske myndigheter fant dyrene under en aksjon mot det populære Tigertempelet i Kanchanaburi-provinsen.

AKSJON: De døde tigerungene ble funnet under en aksjon i et populært tigertempel i Thailand.

Bilder fra aksjonen viser de 40 døde tigerungene på rekke og rad på bakken inne i buddhisttempelet i Kanchanaburi-provinsen i Thailand. De ble funnet i en fryser i et kjøkkenområde.

– De må ha hatt noen verdi for at tempelet valgte å beholde dem. Hva det kan være kan jeg ikke skjønne, sier Adisorn Nuchdamrong, assisterende direktør for departementet for nasjonale parker til Reuters.

Også kroppsdeler fra andre dyr ble funnet i en fryser i tempelet, sier Tom Taylor fra organisasjonen Wildlife Friends Foundation til BBC.

Laster Twitter-innhold

Aksjon

Mandag gikk thailandske myndigheter til aksjon mot det kjente tigertempel. Munkene som driver tempelet er mistenkt for ulovlig avl og handel av tigere, samt dyremishandling. Tempelet er et populært turistmål som årlig besøkes av flere nordmenn.

Turister verden over drar til Thailand for ta bilder med tigre. Wat Pa Luang Ta Bua, kjent som Tigertempelet, ligger vest i Thailand. Mandag aksjonerte myndighetene mot tempelet. Munkene er mistenkt for å være involvert i ulovlig dyrehandel og mishandling av den utryddningstruede arten. Munkene hevder selv at de beskytter dyrene.

Ifølge Adisorn Nuchdamrong har 52 levende tigre blitt fjernet fra tempelet siden mandag, mens 85 så langt er igjen.

Munkene benekter at de gjør noe galt med tigerne. De betegner tempelet som et dyrereservat, og har flere ganger hindret viltmyndighetene adgang til området, ifølge Reuters. Munkene har så langt ikke kommentert funnene av tigerungene.

SISTE NYTT

Siste nytt