NRK Meny
Normal

EU vil se på eksploderende Iphone

EU-kommisjonen for forbrukersikkerhet er i kontakt med produsenten Apple etter rapporter om eksploderende og brennende Iphoner og mp3-spillere.

Iphone
Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Det er blitt meldt om flere tilfeller der Apples Iphone eller mp3-spillerne Ipod har eksplodert eller tatt fyr.

Franske Romain Kolega (18) fikk i forrige uke en glassplint i øyet da hans Iphone begynte å sprake og skjermen deretter knuste. Iphonen til en annen franskmann sprakk og begynte å ryke mens han snakket i den.

Les også: Tenåring skadd i iPod-eksplosjon

En nederlender fant sin Iphone brent opp, mens britiske Ellie Stanborough (11) opplevde at hennes Ipod Touch ble overopphetet.

I USA er det meldt om et titalls tilfeller av lignende eksplosjoner som også har påført brukerne brannskader. Japan har pålagt Apple om å undersøke rapporter om brennende eller gnist-sprutende Ipoder.

Apple: – Enkelttilfeller

Apple uttaler ifølge EU-kommisjonen at de er klar over tilfellene som er kommet fram i media.

– Apple sier at de anser det som enkelttilfeller, og ser ikke på det som noe stort problem, sier Helen Keams, talskvinne for EU-kommisjonen, til Reuters.

Les også: Apple ville dysse ned iPod-eksplosjon

Vil undersøke

Apple har sagt seg villig til å undersøke apparatene som skal ha eksplodert eller tok fyr, og ønsker ikke å uttale seg før de har fått sett nærmere på dem.

Apple har tidligere måttet bytte ut batteriene i en serie av Ipod Nano. Sony har også måttet bytte ut batteriene i sine bærbare PC-er etter meldinger om brannfare.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt