NRK Meny
Normal

Apple ville dysse ned iPod-eksplosjon

Da 11 år gamle Ellies iPod eksploderte, prøvde Apple å bestikke henne og familien hennes til å tie stille om det.

iPod Touch
Foto: Paul Sakuma / AP

Ken Stanborough (47) fra Liverpool mistet datteren Ellie sin iPod i bakken for en måned siden.

Det viste seg å være nok til iPoden gikk i luften.

Fløy tre meter opp i luften

– Den lagde en vislelyd og ble varmere og varmere i hånden min. Jeg trodde jeg så litt røyk, sier han, og forteller at han derfor kastet iPoden ut bakdøren.

– Tretti sekunder etterpå hørte jeg et smell, så en sky av røyk, og iPoden fløy 3 meter opp i luften, forteller Stanborough til The Times .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ville dysse det ned - med penger

Han kontaktet Apple og Argos hvor han hadde kjøpt spilleren. Etter å ha blitt sendt videre flere ganger fikk han snakke med en Apple-ansvarlig.

Så fikk han et brev i posten der Apple avviste alt ansvar, men tilbød å refundere pengene.

I tillegg til dette stod det også i brevet at dersom Stanborough ville ta imot pengene måtte han holde historien hemmelig. Og hvis han brøt tausheten ville Apple saksøke ham.

En rekke lignende saker

Stanborough nektet å signere brevet.

– Jeg synes det som stod i brevet var skrekkelig. Vi ba ikke om kompensasjon, vi ba bare om å få pengene tilbake, sier han til avisen.

Ifølge The Times kom det i forrige uke fram at Apple har prøvd å dysse ned flere saker hvor det har begynt å ryke av iPoden, de har begynt å brenne, og flere eiere har endt opp med brannsår.

En talsmann for Apple sier at de ikke kan kommentere saken, da de ikke ennå har sett på den ødelagte spilleren. Argos, butikken hvor iPoden ble kjøpt, vil heller ikke kommentere saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt