Etterlyser navngitt mann etter New York-angrep

Politiet etterlyser en 28 år gammel mann etter eksplosjonen som såret 29 mennesker på Manhattan i New York lørdag.

Politi på åstedet for eksplosjon i Chelsea på Manhattan i New York

ETTERLYSER MANN: Etter at 29 mennesker ble såret i angrepet i Chelsea på Manhattan har politiet gått ut med en etterlysning.

Foto: Andres Kudacki / AP

Politiet har sendt ut en etterlysning av 28 år gamle Ahmad Khan Rahami i forbindelse med eksplosjonen i bydelen Chelsea på Manhattan i New York. Det opplyser NYPD på Twitter mandag.

Etterlyses New York-bombe

ETTERLYSES: Ahmad Khan Rahami.

Foto: Handout / NYPD

Politiet går ut med bilde av 28-åringen fra New Jersey, og ber publikum om opplysninger om hvor han kan befinne seg. Rahami er amerikansk statsborger med afghansk bakgrunn.

Borgermester i New York, Bill de Blasio uttalte mandag at de ikke lenger kan utelukke internasjonal terrorisme.

Video viser mann med bag

Lørdag ble 29 mennesker såret da en bombe eksploderte i bydelen Chelsea på Manhattan i New York. En bombe nummer to i nærheten var utplassert, men detonerte ikke.

Politiet har gransket videoer fra stedet som viser en mann bære rundt på en duffelbag, først på 23. gate og deretter fire kvartaler lenger opp på Manhattan, på 27. gate.

Mannen skal ha satt igjen bagen på 27. gate, like ved der politiet senere fant det som blir beskrevet som en mulig «trykkoker-bombe». Det er ikke bekreftet om Rahami er mannen på videoen.

Mulig terrorcelle

Få timer før eksplosjonen på Manhattan gikk det av en bombe i Seaside Park i New Jersey. Ingen ble såret av denne bomben.

Sent søndag kveld fant politiet også fem improviserte sprengladninger i en ryggsekk i en søppelbøtte i Elizabeth i New Jersey, hvorav én eksploderte da den skulle uskadeliggjøres.

Dette har gitt politiet mistanke om en mulig terrorcelle i de to statene, skriver CNN.

New York-guvernør Andrew Cuomo uttalte mandag morgen lokal tid, at bombene som er funnet har klare likheter, noe som tyder på at de kan ha en kobling.

Cuomo avfeide at det var snakk om terror søndag, men trekker påstanden tilbake etter de nye opplysningene som kom fram mandag, skriver AP.

Flere er avhørt

FBI-agenter og politiet aksjonerte mandag mot en leilighet i nærheten av togstasjonen i Elizabeth i New Jersey, der fem improviserte sprengladninger ble funnet i en ryggsekk.

Det er uklart om det er en sammenheng mellom aksjonen mot leiligheten og funnet av sprengladningene, skriver AP.

Fem personer ble avhørt etter at bilen de satt i ble stoppet i en FBI-kontroll i Brooklyn søndag kveld, ifølge en embetsmann og en politiansatt.

FBIs talskvinne Kelly Langmesser ville ikke gi ytterligere detaljer enn at kjøretøyet var av interesse for den pågående etterforskningen, skriver AP.

Ingen av personene er blitt siktet for noe, og etterforskningen fortsetter, opplyser Langmesser.

Flere personer er skadet i en eksplosjon i New York natt til søndag.

SISTE NYTT

Siste nytt