29 skadet i eksplosjon i New York

MANHATTAN (NRK): 29 mennesker ble skadet da en konteiner eksploderte utenfor et høyhus i bydelen Chelsea på Manhattan i hjertet av New York. Vitner beskriver et voldsomt smell.

Eksplosjon på Manhattan

Brannvesen og politi undersøker området hvor eksplosjonen skjedde.

Foto: RASHID UMAR ABBASI / Reuters

29 personer ble skadet i eksplosjonen, og en av dem er alvorlig skadet, opplyser myndighetene i byen. Den alvorligst skadde skal ikke være livstruende skadet, ifølge brannsjef Daniel Nigro, melder Reuters. 24 av de skadde er innlagt på sykehus.

Eksplosjonen skjedde på West 23rd Street i bydelen Chelsea, rundt kl. 02.30 norsk tid. Ifølge New York Post skjedde eksplosjonen i en konteiner utenfor et hjem for blinde. Flere vinduer i den 14 etasjer høye bygningen ble blåst inn. Det skal også ha vært et treningssenter i bygningen, og eksplosjonen ble fanget på et overvåkningskamera.

Laster Twitter-innhold

Hele kvartalet er sperret av og to nabobygninger er evakuert, men det er ikke meldt om branner etter eksplosjonen. Det ligger store mengder glass fra knuste vinduer og bygningsrester og skrot i gata. TV-bilder viser at konteineren er helt ødelagt.

Samtidig ble det rapportert om mistanker om at det skal være flere eksplosiver i området. Politiet gjennomsøker strøket med bombehunder.

– Bombe nr. 2

En mistenkelig gjenstand som ble funnet et par kvartaler unna, viste seg å være en trykkoker som var koblet til en mobiltelefon.

Flere amerikanske medier, blant dem New York Post, siterer anonyme kilder på at trykkokeren skal ha inneholdt eksplosiver, og fremstår som en ekte bombeanretning.

Laster Twitter-innhold

Redselen for en ny eksplosjon gjorde at politiet ber folk holde seg på avstand. Hele kvartalet er sperret av.

– Trolig gjort med hensikt

Ordføreren i New York, Bill de Blasio, sier til nyhetsbyrået AFP at det ikke er noe som tyder på at eksplosjonen på Manhattan var et terrorangrep, men han sier også at den heller ikke var en ulykke. Han sier det virker som om eksplosjonen har skjedd med hensikt.

Ordføreren sier også at det ikke er noe som tyder på at det er en forbindelse mellom smellet og en rørbombe som ble funnet tidligere på dagen i Shore Park i New Jersey. Rørbomben gikk like før et mosjonsløp til inntekt for amerikanske soldater. Ingen personer skal ha blitt skadet i smellet.

En skadet person flyttes av albulansefolk på Manhattan

En skadet person flyttes på båre av ambulansepersonell i bydelen Chelsea i New York.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Økt sikkerhetsnivå

Politiet i New York City har likevel økt sikkerhetsnivået. Både det føderale politiet FBI og sikkerhetstjenesten Homeland Security er på åstedet.

Ifølge CNNs reporter har myndighetene utelukket at det er en gasseksplosjon. En annen mulighet som etterforskes er at det kan ha vært «bygningsmaterialer eller utstyr» som eksploderte, men dette er ikke bekreftet.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE EKSPLOSJONEN: Vitner hørte et kraftig smell i bydelen Chelsea på Manhattan.

SISTE NYTT

Siste nytt