Hopp til innhold

Erna Solberg ønsker Trump god bedring: – Et eksempel på hvor smittsomt viruset er

Statsminister Erna Solberg ønsker Trump-ekteparet god bedring. – Jeg syns det er vondt uansett hvem som blir syk, sier hun.

Trump og Solberg.

Statsminister Erna Solberg sier at hun synes det er trist at Donald Trump har testet positivt på korona. Hun synes det er vanskelig å spekulere i hvordan dette vil påvirke valgkampen i USA.

USAs president Donald Trump og kona Melania Trump testet positivt for covid-19 fredag morgen norsk tid.

Det kunngjorde Trump på Twitter.

Statsminister Erna Solberg er blant statsledere som nå ønsker Trump god bedring.

– Jeg ønsker Donald Trump og alle som er smittet av korona god bedring! Vi står midt i en pandemi og dette er et eksempel på hvor smittsomt viruset er. Det er derfor vi har innført smittevern, skriver Erna Solberg i en SMS til NRK.

– Synes ikke at vi skal godte oss over at folk blir syke

Solberg sier hun håper Trump-paret nå får den beste tilgjengelige medisinske behandlingen.

– Det er selvfølgelig trist at i en land hvor mange er smittet, så er også presidenten og han kone smittet. Det eneste vi kan gjøre er å krysse fingrene for at dette går bra og at de får den beste medisinske behandlingen, sier Solberg i et intervju med NRK.

– Hva tror du det vil ha å si for valgkampen i USA?

– Det er vanskelig for meg å si om det vil føre til sympati eller mindre debatt. Det aller viktigste er at de begge blir friske.

– Trump har fått mye kritikk for sin håndtering av pandemien. Er det skjebnens ironi at Trump nå er smittet av koronavirus?

– Jeg synes ikke at vi skal godte oss over at folk blir syke. Jeg syns det er vondt uansett hvem som blir syk, sier Solberg.

Laster Twitter-innhold

Stoltenberg ønsker rask bedring

NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, ønsker president «rask bedring».

Trass i ulikt politisk utgangspunkt, har Stoltenberg og president Trump funnet tonen. NATOs generalsekretær har blant annet støttet budskapet om at de europeiske NATO-landene må bruke mer penger på forsvar.

NATO Alliance summit in Watford

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og president Trump under NATOs toppmøte i Storbritannia, 4. desember 2019.

Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Isolasjon i Det hvite hus

Presidentparet ble testet fordi en av presidentens rådgivere, Hope Hicks, testet positivt tidligere i uka.

– Vi starter umiddelbart på vår karantene og prosessen med å bli friske. Vi skal SAMMEN komme oss gjennom dette, tvitret Trump.

Donald Trump og Melania Trump.

President Donald Trump og førstedame Melania Trump har testet positivt for koronaviruset. Melania Trump forteller på Twitter at både hun og presidenten føler seg bra.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

Når man får påvist Covid-19 er regelen at man må i isolasjon. Trumps lege skriver i en pressemelding at Trump vil fortsette å jobbe mens han er i isolert i Det hvite hus.

– Presidenten og førstedamen er begge i god form i øyeblikket, og de planlegger å være hjemme i Det hvite hus under rekonvalesensen, skriver legen Sean Conley.

President Donald Trump og hans kone, førstedame Melania Trump, har testet positivt for covid-19. Nå starter et stort smittesporingsarbeid hvor flere sentrale politikere i USA trolig må testes.

President Donald Trump og hans kone, førstedame Melania Trump, har testet positivt for covid-19. Nå starter et stort smittesporingsarbeid hvor flere sentrale politikere i USA trolig må testes.

Statsledere ønsker god bedring

Visepresident Mike Pence ønsker Trump-ekteparet god bedring. Han tvitrer at han og kona ber for presidenten og førstedamen.

Laster Twitter-innhold

Statsminister Boris Johnson (56) i Storbritannia testet positivt for korona i slutten av mars.

Nå ønsker han Trump-paret god bedring og at de kommer raskt til hektene igjen.

Laster Twitter-innhold

Også Russlands president Vladimir Putin ønsker Donald Trump snarlig god bedring.

Budskapet ble overbrakt i et telegram fredag, hvor Russlands president sier han tror at Trumps menneskelige kvaliteter vil hjelpe ham gjennom sykdommen.

– Jeg er sikker på at din livskraft, gode humør og optimisme vil hjelpe deg med å hamle opp med dette farlige viruset, skriver Putin til Trump i meldingen.

Indias statsminister Narendra Modi har også sendt en hilsen til USAs koronasmittede president Donald Trump og førstedame Melania.

– Ønsker min venn Donald Trump og førstedamen en rask bedring og god helse, tvitrer Modi fredag.

Laster Twitter-innhold
Indias statsminister Narendra Modi.

Indias statsminister Narendra Modi deltok fredag på en minnemarkering i New Delhi for Mahatma Gandhi i anledning uavhengighetsforkjemperens fødselsdag.

Foto: Manish Swarup / AP

I USAs naboland Canada ønsker statsminister Justin Trudeau og kona Sophie Gregoire god bedring til presidentparet.

– Sophie og jeg sender våre beste ønsker til presidenten og førstedamen. Vi håper dere begge blir friske snart, skriver statsministeren på Twitter.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt