NRK Meny
Normal

Eldre vil ikke pleies av Berlusconi

De eldre på pleiehjemmet Sacra Famiglia i Milano får snart kontroversielle Silvio Berlusconi som pleier. Den nyheten kom som et sjokk på hjemmet.

ITALY-POLITICS-BERLUSCONI-FILES

Eldre på pleiehjemmet Sacra Famiglia i Milano vil ikke ha stell fra Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

– Å Gud, da vil ikke jeg komme hit mer, sier en eldre kvinne som har vært og fått behandling på pleiehjemmets sunnhetsklinikk til La Repubblica.

Hun var ikke alene om å bli overrasket over at pleiehjemmet snart får sin mest kjente ansatte noensinne. Silvio Berlusconi er en av Italias rikeste menn, har vært statsminister tre ganger og er kjent for sin mildt sagt uortodokse stil.

Les også: Berlusconi ilagt samfunnstjeneste

Nå har en domstol ilagt ham samfunnstjeneste for skattesnusk, og den skal han avtjene på pleiehjemmet i Milano, som tar seg av rundt 2.000 mennesker.

Berlusconis advokater har sagt at han skal jobbe minst fire timer i uka i ett år.

– Vi har ikke bedt om Berlusconi

ITALY-BERLUSCONI/ An assistant pushes a woman in a wheelchair at the Sacred Family Foundation, where former PM Berlusconi will serve a tax fraud sentence by doing community service with the elderly, in Cesano Boscone

Hjemmet Sacra Famiglia er en katolsk institusjon, som driver flere forskjellige hjem i Milano.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– En halv dag? En gang i uka? Hva er det for en rehabilitering? Spør den eldre kvinnen La Repubblica har snakket med.

En sykepleier på hjemmet lurer på hvordan den omstridte personligheten kommer til å passe inn i sitt nye miljø.

– Jeg har vanskeligheter med å se ham for meg her. Men greit, kanskje det å bli vant til en situasjon han aldri før er blitt utsatt for vil hjelpe ham, sier sykepleieren.

Hjemmet er en katolsk institusjon, som driver flere forskjellige hjem i Milano. Direktør Paolo Pigni sier at Berlusconi skal jobbe med eldre i hovedkvarteret.

– Vi har ikke bedt om å få Berlusconi. Jeg er like overrasket som dere, sa Pigni til en gruppe journalister som møtte opp på hjemmet da nyheten ble kjent.

Skal holde eldre med selskap

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal Berlusconi hovedsakelig holde de eldre med selskap, og ledsage dem til kirken for messe.

Det er ennå ikke kjent når Berlusconi begynner i sin nye jobb, men da dommen falt tirsdag hadde han ti dager på seg til å melde seg for tjeneste.

77-åringen hadde tidligere uttalt at han håpet han kunne få jobbe som hjelpepleier for funksjonshemmede dersom han ble ilagt samfunnstjeneste.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt