NRK Meny
Normal

Her steiker de egg på panseret

Australia har de siste to ukene opplevd en uvanlig hetebølge. Sist søndag var gradestokken nesten oppe i 50 grader celsius i byen Birdsville.

Politiet i Queensland illustrerer heten i Australia.

LUNSJ ON THE GO: Politiet i Queensland, Australia, benyttet de rekordhøye temperaturene til å steike speilegg i det fri. Video tatt av Queensland Police Service.

Siden politet i Queensland 10. februar la ut en video av at de steker egg i ei panne på bilpanseret, er videoen på Facebook spilt av over 3 millioner ganger.

Videoen er tatt opp i byen Birdsville i nærheten av ørkenområdet Simpson øst i Australia. Området pleier riktignok å være varmt, men ikke så varmt som hittil i år.

Vanligvis blir temperaturen 38 grader celsius på det varmeste, men sist søndag ble det ny rekord da gradestokken viste hele 47,1 grader celsius, ifølge Australian Broascasting Corporation.

I perioden 26. januar til 12. februar har temperaturen ikke falt under 41 grader celsius i Birdsville i Queensland. Hetebølgen har også gjort temperaturen i områdene rundt hovedstaden Canberra ubehagelig over helga.

Buskbrann i Australia

Varmen øst i landet bidro til at rundt 2500 brannkonstabler måtte bekjempe rundt 100 branner i løpet av helga.

Foto: HANDOUT / AFP

100 branner på en helg

Skog- og buskbranner er ikke uvanlig i Australia, men de unormalt høye temperaturene øker brannfaren, også i andre deler av landet.

I helga måtte rundt 2500 brannkonstabler bekjempe rundt 100 branner.

Minst 19 hjem brant ned. Buskap og verdifull eiendom ble rammet, men ingen personer har omkommet.

– Det er ufattelig at ingen har mistet livet eller blitt alvorlig skadd, sier Shane Fitzsimmons, i det lokale brannvesenet i New South Wales til AFP.

Ifølge statminister Malcolm Turnbull har området aldri vært så utsatt for brann som nå.

– Men det kunne ha vært mye verre om det ikke var for de fantastiske australske brannmannskapene. Det kunne ha vært en virkelig tragisk helg i New South Wales med de rekordhøye temperaturene, sier han til AFP.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

HETT: I løpet av helga ble det registrert 100 branner øst i Australia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt