Eksplosjon i moské i Kandahar i Afghanistan

En bombe eksploderte i moskeen Fatamieh i den afghanske byen Kandahar under fredagsbønnen. Minst 37 mennesker er drept mens flere enn 70 er såret.

eksplosji i moske i Kandahar, Afghanistan

En eksplosjon fant sted i en moské i den afghanske byen Kandahar under fredagsbønnen.

Foto: Javed Tanveer / AFP

– Minst 33 er døde og 53 sårede mennesker har blitt brakt til vårt sykehus så langt, sier legen ved sentralsykehuset i Kandahar fredag ettermiddag. Han sa også at antall personer kan stige.

BBC skriver torsdag ettermiddag at antallet døde nå har nådd 37.

Eksplosjonen fant sted under fredagsbønnen, som er ukens travleste tid i byen. Fatamieh er en sjiamoské og ligger i byens sentrum.

Skal være et selvmordsangrep

Ifølge ubekreftede meldinger skal det dreie seg om et selvmordsangrep. Afghanske journalister melder om flere titall drepte og sårede.

Al Jazeera har snakket med øyenvitner på stedet, som forteller at de skal ha sett opp til fire selvmordsbombere ved moskeen.

To av detonerte sine bomber ved inngangen, så de to andre kunne ta seg inn i moskeen og detonere sine bomber der, skriver avisen.

Andre øyenvitner forteller om flere smell fra ulike områder rundt moskeen.

Har ikke oversikt

Det er ikke kjent hvem som eventuelt står bak angrepet. Den ytterliggående islamistgruppa IS tok tidligere denne måneden på seg ansvaret for angrepet mot en sjiamuslimsk moské i Kunduz-provinsen. Der ble 46 mennesker drept.

Qari Saeed Khosti, en talsmann for Taliban, sier til Reuters at myndighetene nå jobber med å få oversikt over situasjonen.

Det er ifølge Al Jazeera sendt talibanske sikkerhetsstyrker til moskeen, som jobber for å finne ut av hva som har skjedd.

SISTE NYTT

Siste nytt