IS-K sier de står bak bombeangrepet i Afghanistan, der minst 50 mennesker ble drept

Terrorgruppen IS-K sier at de står bak angrepet på moskéen i byen Kunduz nord i Afghanistan fredag, der minst 50 mennesker mistet livet og enda flere såret i en eksplosjon.

Bombeeksplosjon i Moské i Kunduz i Afghanistan

Døde bæres vekk etter eksplosjonen i moskéen i Kunduz.

Foto: AFP

Eksplosjonen rammet den sjiamuslimske moskéen midt under fredagsbønnen. Terrorgruppen IS-K sendte fredag kveld ut en melding der de skriver at de står bak angrepet. En selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta inni moskéen,

I en senere uttalelse skriver terrorgruppen: «selvmordsbomberen var en uigur-muslim, en gruppe som Taliban vil utvise fra Afghanistan». IS-K og Taliban er bitre fiender.

Mange døde og skadde

– Våre foreløpige opplysninger tyder på at det var et selvmordsangrep, sa Matiullah Rohani, direktør for kultur og informasjon i den nordafghanske byen, til AFP fredag ettermiddag.

Ifølge sykehuskilder er minst 50 drept og minst 140 skadd. Tallene er foreløpig ikke bekreftet.

– Vi har tatt imot mer enn 90 sårede pasienter og 50 døde. Det kommer fortsatt inn flere, sa en sykehusansatt knyttet til Leger Uten Grenser tidligere fredag.

Flere videoer på sosiale medier viser det som skal være et stort antall ofre inne i moskéen. De viser også menn og kvinner som løper skrikende nedover en gate etter eksplosjonen.

Skadene inne i moskeen i Kunduz

Moskeen i Kunduz etter eksplosjonen.

Foto: Abdullah Sahil / AP

Innenriksminister Qari Sayed Khosti i Taliban-regjeringen bekrefter overfor AFP at det har vært en eksplosjon, men ga ingen videre detaljer.

Byen Kunduz er hovedstad i Kunduz-provinsen i Afghanistan. Byen har 183.000 innbyggere. Den er et handelssenter for nordøstlige Afghanistan, og ligger 250 kilometer nord for Kabul.

SISTE NYTT

Siste nytt