NRK Meny
Normal

Edwards innrømmer sidesprang

En av favorittene blant Demokratene til å bli Barack Obamas visepresidentkandidat, John Edwards, innrømmer at han har hatt et utenomekteskapelig kjærlighetsforhold.

John Edwards og Barack Obama i mai 2008.

John Edwards får neppe sjansen til å bli Barack Obamas visepresidentkandidat etter de siste innrømmelsene.

Foto: Jae C. Hong / AP

Edwards innrømmet forholdet med en amatørfilmskaper i et intervju med den amerikanske fjernsynskanalen ABC i kveld.

LES OGSÅ: John Edwards (D)

VIDEO: Dette er John Edwards

Til kanalens nyhetsprogram Nightline sier Edwards at han hadde et kjærlighetsforhold til 44-årige Rielle Hunter, men understreker at han ikke elsket henne.

Nekter for farskap

Tabloidavisen National Enquirer skrev om forholdet mellom Edwards og Hunter allerede i oktober i fjor, men Edwards har hele tiden nektet for forholdet. Avisen har også skrevet at Edwards har et kjærlighetsbarn med kvinnen.

Til ABC News sier Edwards at han ikke er faren til datteren til Hunter, selv om han samtidig innrømmer at han ikke har tatt blodprøve for å bevise dette.

Som bevis sier Edwards at datteren til Hunter ble født i februar 2008, og at han avsluttet forholdet for tidlig for at barnet kan være hans.

En av Edwards sine tidligere kampanjemedarbeidere, Andrew Young, påstår imidlertid at han er faren til Hunters datter.

- Gi meg juling

Kort tid etter intervjuet med ABC News kom Edwards med en offentlig uttalelse der han legger seg flat. Deler av uttalelsen er gjengitt i flere amerikanske nettaviser.

- I løpet av flere kampanjer begynte jeg å tro at jeg var spesiell, og jeg ble stadig mer selvopptatt og narsissistisk. Dersom du ønsker å gi meg juling, så vær så god. Jeg har blitt blottlagt og vil nå gjøre mitt for å hjelpe familien og andre som trenger min hjelp, heter det i uttalelsen til Edwards, ifølge The New York Times.

Ble kjent i 2006

John Edwards

John Edwards med sønn og kreftsyk kone ved sin side.

Foto: ADAM HUNGER / REUTERS

Hunter og Edwards skal ha blitt kjent med hverandre på en bar i New York i 2006. Senere ble Hunter tilbudt jobb som produsent av nett-dokumentarer for valgkampanjen til Edwards. Hun skal ha tjent over en halv million kroner for denne produsentjobben.

Ifølge ABC News reiste Hunter med valgkampanjen til flere byer i USA. Hun skal også ha vært med Edwards på en reise til Afrika.

Hotellmøte i juli

I intervjuet med ABC News bekrefter Edwards at han møtte Hunter på Beverly Hills Hilton i delstaten California i forrige måned. Tabloiden National Enquirer var også først ute med denne nyheten. Kona til Edwards, Elisabeth Edwards, visste ikke om dette møtet.

Edwards sier i intervjuet at hans kone, som lever med en dødelig kreftdiagnose, ble underrettet om utroskapet allerede i 2006.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt