Dømt til døden for terrorplanlegging

En marokkansk rettsinstans har i dag dømt en mann til døden for å ha stelt i stand et terrorangrep på en kafé i Marrakesh i april. 17 personer ble drept i angrepet.

Hovedmistenkt Adel al-Othmani tar del i rekonstruksjon av angrepet i Marrakesh

Hovedmistenkte etter terrorangrepet ved Argana kafé, Adel al-Othmani, tar del i rekonstruksjoner av angrepet i Marrakesh.

Foto: STR / Reuters

Det melder nyhetsbyrået Reuters i kveld.

Angrepet 28. april var det verste i marokkansk historie siden militante islamister gjennomførte en serie selvmordsangrep i Casablanca i 2003.

Les mer: Flere drept i eksplosjon på kafé i Marrakech

Populær kafé blant turister

Kafeen som ble angrepet var et populært besøkelsessted blant turister, og mange utenlandske statsborgere var blant de drepte.

Ifølge tidlige meldinger var 11 utlendinger blant de omkomne, åtte av dem var franske statsborgere. I tillegg ble tre marokkanere drept.

Aktor har etterspurt den «strengest mulige» straffen mot Othmani og hans åtte medsiktede, som alle er anklaget for å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepet.

Dødsstraff er tillatt under Marokkos straffelov, men skal ikke ha blitt gjennomført i landet siden 1992.

– Jeg er del av et politisk spill

Othmani har hele tiden nektet for siktelsene, som inkluderte produksjon av eksplosiver og drap. Hans advokater har varslet at de vil be om anke i saken.

Othmani har selv sagt at han mener han er blitt brukt i et politisk spill.

– Det er så mye urettferdighet i dette landet. Jeg greier ikke å forstå meg på det. Uskyldige mennesker blir trukket inn i slike saker, mens de i realiteten blir brukt i politiske knep, skal han ha uttalt, ifølge Reuters.

Ni personer dømt

Aktoratet har begrunnet siktelsen med at Othmani skal ha kledd seg ut som hippie og plantet to bomber i den populære kafeen.

Innenriksdepartementet i landet mener Adel al-Othmani har vært en støttespiller av Al Qaida, men dette er senere avkreftet av lokale undergrupper som sier at han ikke har noe med dem å gjøre.

En av Othmanis medsiktede, Hakim Dah, ble i dag dømt til livstid i fengsel. Sju andre ble også i dag dømt til ulike fengselsdommer, fra to til fire år.

De er dømt, blant annet, for å ha vært medlemmer av en ulovlig organisasjon, for å ha hjulpet til i forberedelsene med bombene og for å ha unnlatt å fortelle politiet om bombemannens identitet.

SISTE NYTT

Siste nytt