Hopp til innhold

Domstol: – Muslimske jenter må svømme sammen med gutter

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har fastslått at muslimske foreldre må sende barna til svømmeundervisning på skolen, også når gutter og jenter bader sammen.

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg påpeker også at den sveitsiske skolen hadde tilbudt jentene å bade i burkini.

Foto: FREDERICK FLORIN / Afp

Det var faren til to jenter i den sveitsiske byen Basel som mente det stred mot deres religion å la jentene på sju og ni år svømme sammen med gutter, skriver Basler Zeitung.

Foreldrene, som har både sveitsisk og tyrkisk statsborgerskap, ble ilagt en bot på 700 sveitserfranc, eller 5800 kroner, da de holdt døtrene hjemme fra svømmeundervisningen.

Barnas interesse viktigst

Den lokale domstolen i Basel fastslo at det var i barnas interesse at de fulgte undervisningen og nå er altså dommen bekreftet av menneskerettighetsdomstolen.

Dommerne i Strasbourg erkjenner at familiens religionsfrihet blir berørt av beslutningen, men sier at den ikke er et brudd på familiens religionsfrihet.

Ifølge dommen er det viktigere at barnas interesser ivaretas enn foreldrenes ønske om fritak. I dommen heter det blant annet at det er viktig å hindre sosial utestegning og at skolen har en viktig rolle når det gjelder integrering.

Menneskerettighetsdomstolen påpeker også at skolen i Basel hadde tilbudt jentene å bade i burkini og å sørge for at de ikke skulle skifte klær i samme rom som guttene.

SISTE NYTT

Siste nytt

Eksplosjoner over hele Israel – barn blant de skadde

Det israelske forsvaret hevder at Iran sendte ut hundrevis droner og raketter mot Israel natt til søndag. En tiåring er blant de skadde.