Normal

Dødstallene stiger etter at tyfonen «Talas» traff Japan søndag

Tyfonen «Talas» har ført til enorme ødeleggelser i Japan. 29 personer er bekrefta døde, mens 56 fortsatt har status som savna.

Tyfonen «Talas» slo inn over de to hovedøyene Shikoku og Honshu søndag med en vindkraft på opp mot 180 kilometer i timen.

29 personer er bekrefta omkommet, mens 56 fremdeles er savna, ifølge tall CNN har fått fra politiet. Flere enn hundre skal i tillegg være skadd.

Uværet utløste enorme nedbørsmengder som fører til jordskred og oversvømmelser. Ifølge nyhetsbyrået EBU er nesten 80 hus ødelagt, og minst 13.500 boliger oversvømt. I tillegg er nesten 30.000 husstander uten strøm.

Jordskred og flom

Områdene Wakayama og Nara er hardest ramma. Her er flere personer bekrefta døde, og mange har fortsatt status som savna.

I byen Nachi Kutsuura i Wakayama har ei elv gått over sine bredder og ført til oversvømmelser i et boområde. Jordskredet som fulgte tok med seg flere boliger, ifølge myndighetene.

To tredeler av den 39 meter lange jernbrua som går over Nachi-elva i Nachikatsuura, har kollapsa og blitt vaska vekk av flomvannet.

I tillegg har flere enn 156.000 beboere fått ordre om å evakuere fra Kli Peninsula-området, og om lag 30.000 andre beboere har blitt oppfordra til å evakuere frivillig, ifølge CNN.

Dødeligste siden 2004

Tyfonen er den dødeligste som har truffet Japan siden en storm drepte nesten 100 personer i 2004.

«Talas» fikk status som en tyfon av Japans Meteorologiske Institutt før den traff land søndag, men er nå nedgradert til tropisk storm.

Stormen traff land kort tid etter at Yoshihiko Noda ble satt inn som ny statsminister i Japan. Han tok fredag over etter Naoto Kan, som har fått kraftig kritikk for håndteringa av tsunamien som ramma Japan i mars i år.

– Vi vil gjøre vårt beste for å redde liv og finne de savna personene, sier Noda, ifølge Sky News.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt