Dette er Steve Scalise

Sammen med flere andre republikanske toppolitikere trente partiets sjefsinnpisker Steve Scalise til den årlige baseballkampen mot Demokratene i en park like utenfor Washington da en mann begynte å skyte mot politikerne.

Steve Scalise

KRITISK SKADD: Steve Scalise er en kontroversiell leder i Det republikanske partiet.

Foto: MARK WILSON / AFP

Hver sommer samles representanter for de to partiene til en veldedighets baseballkamp, og det var i forbindelse med trening til denne kampen at Scalise ble truffet i hoften da en mann begynte å skyte med en rifle.

Litt før klokken 21 onsdag kveld norsk tid melder sykehuset at tilstanden til Scalise er kritisk etter operasjonen.

Fire andre ble også skadd i angrepet.

Kontroversiell

Steve Scalise er i dag en av de mest betrodde mennene i Det republikanske partiet og er en såkalt sjefsinnpisker i Kongressen. Han blir regnet som den tredje viktigste i partiet, og det var han som fikk skylden for at partiet ikke klarte å samle nok støtte til å skrote Obamacare tidligere i mars og det var han som klarte å samle nok stemmer i begynnelsen av mai.

Representanten fra Louisiana er kontroversiell mann og mange mente det var et uklokt valg å gi han jobben som sjefsinnpisker.

Han startet også jobben med et smell da amerikanske aviser i 2014 avslørte at han hadde holdt en tale for hvite rasister i 2002. Og han var nær ved å miste jobben før han hadde begynt.

Den gangen var det krefter i begge partier som ønsket Scalise fjernet og Obamas tidligere pressesekretær Josh Ernest siterte Scalise på at han så på seg selv som «Ku Klux Klan-leder David Duke, uten bagasjen». Ett sitat det høyreradikale nettstedet Breibart også har brukt om Scalise.

For det var mange som tvilte på at han har de samlende evnene som skal til for å få de forskjellige representantene til å jobbe sammen og om han er i stand til å hente inn nok penger fra partiets viktige bidragsytere i New York og Los Angels. Så langt har han slitt med å samle partiet rundt flere sentrale temaer som utdanning, abort, og innvandring.

«50-100 skudd»

Motivet bak skytingen er ennå ikke kjent, men gjerningsmannen blir beskrevet som en hvit mann og han skal ha skutt mellom 50 og 100 skudd i følge øyenvitner.

Minst tre andre skal også være såret i angrepet, to av dem livvakter, ifølge kongressmannen Mo Brooks, som selv var til stede i parken.

– Våpenet var halvautomatisk. Han fortsatte å skyte på folk. Du kan bare tenke deg hvordan folk på banen løp til alle kanter, sier han.

President Donald Trump følger saken nøye, opplyser talsmannen Sean Spicer.

– Både presidenten og visepresidenten er kjent med situasjonen som er under utvikling i Virginia. Våre tanker og bønner går til alle de berørte, opplyser Spicer.

Laster Twitter-innhold

Scalise er det første kongressmedlemmet som har blitt skutt siden 2011 da Gabby Giffords ble skutt i hodet. Giffords overlevde, men seks andre ble drept og 12 ble skadd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt