Republikanerne trente før baseballkamp: Toppolitiker skutt

Det republikanske kongressmedlemmet Steve Scalise ble skutt under baseballtrening onsdag morgen. Gjerningsmannen ble drept av sikkerhetsvakter.

Multiple Injuries Reported From Shooting At Field Used For Congressional Baseball Practice

SPERRET: Området rundt baseballbanen der politikerne angivelig trente er avsperret og bevoktes av politiet.

Foto: Alex Wong / AFP

Ifølge amerikanske medier ble Scalise skutt i hofta under treningen i Alexandria i Virginia, like utenfor Washington D.C. Tilstanden hans er stabil, opplyser kongressmedlemmets kontor.

Politiet fikk melding om skytingen like etter klokken syv onsdag morgen lokal tid.Totalt fem personer har blitt fraktet til sykehus, sier politisjefen i Alexandria, Michael Brown.

To sikkerhetsvakter fra Kongressens egen politistyrke skjøt gjerningsmannen, som noen timer senere ble bekreftet død.

Mener politiet avverget mulig massakre

Senator Rand Paul, som også var til stede, mener politifolkene reddet mange liv.

– Dette kunne fort ha utviklet seg til en massakre. Gjerningsmannen hadde masse ammunisjon, og ingen av oss var bevæpnet.

Til CNN sier kongressmannen Mo Brooks at han så en mann som «fyrte løs». Brooks anslår at det ble avfyrt et sted mellom 50 og 100 skudd.

Kilder sier til TV-kanalen at skytingen skal ha vært et «målrettet angrep».

Hørte Scalise skrike

– Jeg hørte et høyt «bam» og så meg rundt (...) Jeg ser en rifle, og jeg ser litt av en kropp og så hører jeg et nytt «bam» og jeg innser at det pågår skyting. Samtidig hører jeg Steve Scalise skrike bort ved andre base, han var skutt, sier Brooks til CNN.

Donald Trump, Steve Scalise, Paul Ryan, Jared Kushner

HØYT OPPE: Steve Scalise er en ledende republikaner i Representantenes hus. Her hilser han på president Donald Trump.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Et sted mellom 15 og 25 politikere skal ha vært samlet på baseballbanen, sammen med et titalls administrativt ansatte og flere sikkerhetsvakter.

Treningen var den siste før den årlige baseballkampen mellom Republikanere og Demokrater på den store baseballareanen Nationals Park i hovedstaden i morgen, torsdag. Der samler Kongressen inn 600 000 dollar til veldedige formål.

Trump: – Stygt skadd

Steve Scalise er den tredje mektigste republikaneren i Representantenes hus og fungerer som såkalt innpisker.

President Donald Trump skriver på Twitter at Scalise, som han omtaler som en «ekte venn og patriot», er stygt skadd, men at han vil komme seg igjen. «Våre tanker og bønner er med ham», skriver Trump.

Laster Twitter-innhold

Scalise er det første kongressmedlemmet som har blitt skutt siden 2011 da Gabby Giffords ble skutt i hodet. Giffords overlevde, men seks andre ble drept og 12 ble skadd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt