Hopp til innhold

Dette er den mistenkte

Den 24 år gamle James Eagen Holmes er mistenkt for å være mannen som drepte 12 mennesker og skadet 59 personer, da filmen «Batman» hadde premiere i byen Aurora i Colorado. Politiet vil ikke si hva de tror hans motiver kan ha vært.

James Holmes

24 år gamle James Holmes.

Foto: Handout

Ifølge politiet bodde 24-åringen i en leilighet i Aurora. Etterforskerne mener han handlet alene da han gikk inn i kinosalen og skjøt og drepte 12 mennesker og skadet 38. Dette skjedde under premieren på den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises» i Aurora, Colorado i USA.

Han holdt seg for seg selv, han likte ikke oppmerksomhet. Det er derfor dette er så sjokkerende, sier en av den mistenkte gjerningsmannens naboer til 9 News Online.

James Eagen Holmes bor like ved kinosenteret Century 16.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gassmaske

Denne gassmasken ble angivelig brukt av mistenkte James Holmes og er markert som bevismateriale.

Foto: Karl Gehring / Ap

– Han handlet alene

– Vi er overbevist om at gjerningsmannen handlet alene, vi leter ikke etter andre mistenkte, men vi kommer til å etterforske saken grundig, sa politisjef Dan Oates på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Gjerningsmannen var kledd i gassmaske og skuddsikker vest, han sparket opp døra til kinosalen og utløste en gassgranat. Så begynte han å skyte. Etter massakren fant politiet leiligheten hans full av feller.

Holmes skal være fra San Diego i California. En kvinne, bosatt der, sa til tv-stasjonen ABC News at hun er moren hans og at politiet har tatt riktig person.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Holmes

Journalister har tatt plass foran huset til moren til James Holmes, Arlene Holmes, i Rancho Penasquitos, California.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Droppet studiene

Tidligere i dag leste politiet opp en skrevet erklæring fra familien der det står at de har den dypeste medfølelse med de som er rammet av denne tragedien.

AP melder at Holmes er en tidligere medisinstudent som begyntestudier ved Universitetet i Colorado School of Medicine i Denver i fjor, men som sluttet for en måned siden. Hvorfor han droppet studiene, er ikke kjent.

En student ved navn James E. Holmes meldte seg på et kurs som heter ”biologisk grunnkurs i psykiske og nevrologiske lidelser” denne våren.

En nabo av familien forteller til nyhetsbrået AP at James Holmes er en litt sjenert mann.

Ifølge amerikanske medier har Holmes intet kriminelt rulleblad, bortsett fra at han skal ha fått en fartsbot av politiet i Denver.

Gjerningsmannen blir fremstilt for forhørsretten mandag, melder lokale medier.

SISTE NYTT

Siste nytt