Hopp til innhold

Dette er de drepte etter masse­skytingen i Las Vegas

59 mennesker ble skutt og drept under Route 91-festivalen i Las Vegas søndag. Dette er det vi vet om de drepte så langt.

En kvinne tenner lys for ofrene etter masseskytingen i Las Vegas

SØRGER: En kvinne tenner lys for ofrene etter masseskytingen på Route 91-festivalen. Til sammen 59 mennesker er drept i det som er den verste skytetragedien i nyere amerikansk historie.

Foto: Chris Wattie / Reuters

Søndag kveld oppsto det full panikk da 64 år gamle Stephen Paddock åpnet ild mot countryfestivalen Route 91 Harvest Festival i Las Vegas, Nevada.

Fra suiten i 32. etasje på Mandala Bay-kasinoet fyrte Paddock av en rekke automatgeværsalver mot festivalområdet, der flere tusen mennesker overvar en konsert med artisten Jason Aldean.

Da politiet klarte å ta seg inn på hotellrommet, fant de Paddock død for egen hånd.

Utenfor lå 59 mennesker døde og 527 skadd, i det som er den verste skyteepisoden i USAs moderne historie.

Dette er menneskene som så langt har blitt bekreftet drept i masseskytingen.

Sonny Melton (29)

Sonny Melton

DREPT: Sonny Melton (29) fra Tennessee.

Foto: AP

29 år gamle Sonny Melton var det første offeret som ble identifisert etter skytingen. Han kom fra Big Sandy, Tennessee, der han jobbet som sykepleier.

Melton deltok på festivalen sammen med kona Heather for å feire parets første bryllupsdag. Kona forteller at Melton ble skutt idet han prøvde å redde henne.

Heather Alvarado (35)

Trebarnsmoren fra Cedar City, Utah, beskrives som en som en selvoppofrende mor og et engasjert medlem av lokalsamfunnet.

– Hun ville gjort hva som helst for barna sine. Hun tilbrakte hele livet sitt med å hjelpe andre i familien sin og lokalsamfunnet sitt, sier ektemannen Albert i en uttalelse gjengitt av LA Times.

Alvarados ektemann er brannmann i hjembyen Cedar City, og det lokale brannvesenet har nå startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien.

Rocia Guillen Rocha (40)

Firebarnsmoren fra Eastvale, California var i Las Vegas sammen med sin forlovede Chris Jaksha for å feire en venns bursdag.

Hun fikk sitt fjerde barn for bare fire uker siden, og var fortsatt i foreldrepermisjon da hun ble drept.

– Hennes største bragd i livet var å være mor, sier vennen Shannon Dahl til LA Times.

Rocha ble skutt i låret, men forloveden fikk fraktet henne til sykehus med hjelp fra politiet. Likevel sto ikke livet til å redde.

Jordan McIldoon (23)

Kanadiske Jordan McIldoon jobbet som mekanikerlærling i Maple Ridge, British Columbia. Han hadde tatt turen til Las Vegas sammen med kjæresten, og skulle reise hjem mandag kveld, skriver den kanadiske kringkasteren CBC.

En bartender på festivalområdet forteller at McIldoon døde i armene hennes, og at hun var den som besvarte telefonen hans og fortalte familien at han var død.

Laster Twitter-innhold

Dana Gardner (52)

52 år gamle Gardner jobbet som arkivar for fylkesadministrasjonen i San Bernardino, California, en jobb hun hadde hatt i 26 år, skriver San Bernardino Sun.

Hun ble truffet av to skudd, og døde senere av skadene på sykehus.

En talsmann for San Bernardino fylke sier til avisen at seks av deres ansatte ble skutt under konserten. Så langt er Gardner den eneste av dem som er bekreftet drept.

Jessica Klymchuk

Jessica Klymchuk

DREPT: Jessica Klymchuk fra Alberta, Canada.

Foto: Handout / Reuters

Firebarnsmoren fra Alberta, Canada jobbet som lærerassistent, bibliotekar og bussjåfør i den lille hjembyen Valleyview.

Klymchuk var i Las Vegas sammen med sin forlovede for å delta på Route 91-festivalen, skriver Edmonton Journal.

Delstatsminister i Alberta, Rachel Notley, har hedret Klymchuks minne i sosiale medier.

– Våre tanker går til Jessica Klymchuks nærmeste. Vi sørger over tapet deres, skrev Notley på Twitter.

Quinton Robbins (20)

20 år gamle Robbins var nylig uteksaminert fra videregående skole i Las Vegas, og immatrikulert ved Universitetet i Nevada.

«Han var den vennligste og mest hengivne sjelen. Alle som møtte ham, likte ham. Hans smittsomme latter og smil. Han var virkelig en fantastisk person», skriver tanten i et Instagram-innlegg, ifølge Las Vegas Review-Journal.

Jack Beaton (54)

Mandalay Bay shooting victim Jack Beaton in social media photo

DREPT: Jack Beaton (54) fra California.

Foto: Handout / Reuters

Jack Beaton hadde feiret sin 23. bryllupsdag sammen med sin kone Laurie i Las Vegas. De hadde vært på countryfestivalen sammen med flere venner da skuddene kom.

En time før skytingen hadde han delt et bilde på Facebook av han og konen på konsertområdet: «Her er for 23 fantastiske år, og ser fram til 23 nye», stod det.

Da skuddene kom skal Beaton ha lagt seg over sin kone for å beskytte henne.

– Laurie, jeg elsker deg, skal han sa sagt like før han ble truffet.

Han etterlot seg kone og to barn, og bodde i Bakersfield i Caifornia.

Austin Davis (29)

Austin Davis var en industrirørlegger fra Riverside i California, og ellers en aktiv mann som likte å fiske, spille softball og stå på ski med venner. Kjæresten gjennom ni år, Aubree Hennigan, var den han sist snakket med.

– Han fortalte meg at Big & Rich spilte, at han ikke brydde seg så mye om dem, men at de holdt en fantastisk konsert. Det var det siste vi snakket om, sa hun.

Rhonda LeRocque (42)

Rhonda LeRocque

DREPT: Rhonda LeRocque (42) fra Massachusetts.

Foto: AP

Rhonda LeRocque var ifølge venner svært glad i countrymusikk, og hadde reist hele veien fra Tewksbury, Massachussetts sammen med ektemannen Jason og datteren på seks år, melder Fox News' Boston-stasjon.

LeRocques svigerfar hadde akkurat forlatt konserten med datteren da skytingen brøt ut. Ifølge familien ble LeRocque truffet i hodet, og døde senere på sykehus.

Calla Medig (28)

calla medig

DREPT: Calla Medig (28) fra Alberta, Canada.

Foto: AP

Medig skulle akkurat til å begynne som leder på restauranten Moxie's i Edmonton, Canada. Før hun skulle inntre den nye rollen, dro hun på ferie til countryfestivalen i Las Vegas som hun hadde deltatt på tre år på rad.

Hennes sjef Scott Collingwood ble bekymret mandag morgen da han ikke fikk tak i Medig. Til slutt hadde en venninne av Medig ringt og fortalt den triste nyheten.

– Hun har etterlatt et stor hull i hjertene våre. Hun var en helt fantastisk kvinne, sa Collingswood.

Jennifer Parks (35)

Jennifer Parks hadde nylig startet på sitt tredje år som barnehagearbeider ved Anaverde Hills School i Palmdale, Lancaster, Pennsylvania. Hun var på festivalen med sin mann søndag kveld. Han ble også skadet.

– Jennifer var den læreren alle foreldre ønsker for barna sine. Hvert barn i klassen var det viktigste for henne, sa Regina Rossall som er mor ved skolen Parks jobbet på.

Denise Burditus (50)

Denise Burditus

DREPT: Denise Burditus (50) fra West Virginia.

Foto: AP

Burditus, fra Martinsville, West Virginia, var en av de første ofrene som ble identifisert, melder den lokale TV-stasjonen WOAY-TV.

Hun var i Las Vegas sammen med ektemannen Tony. Minutter før skytingen brøt ut la Burditus ut et bilde på Facebook av de to sammen på konserten.

«Det gjør meg trist å si at jeg mistet min kone gjennom 32 år, mor til to, snart bestemor til fem, i kveld i Las Vegas. Denise døde i armene mine», skrev Tony på Facebook mandag.

Sandy Casey (35)

Sandy Casey

DREPT: Sandy Casey (35) fra California.

Foto: AP

Sandy Casey var spesiallærer ved en skole i Manhattan Beach, California, og deltok på festivalen sammen med en gruppe kolleger.

Caseys forlovede Christopher Willemse forteller til Washington Post at gruppen sto foran scenen, og at de kastet seg ned da skuddene begynte å falle. Da Casey fortalte at hun var skutt og ikke kunne føle beina sine, prøvde Willemse å stoppe blødningen og bære henne i trygghet, men livet sto ikke til å redde.

Rachael Parker (33)

Rachael Parker

DREPT: Rachael Parker (33) fra California.

Foto: AP

33 år gamle Rachael Parker var fra Spokane, Washington, men hadde de ti siste årene jobbet som arkivar ved politistasjonen i Manhattan Beach, California, melder den lokale TV-stasjonen KXLY.

Parker var på konserten sammen med flere kolleger. En politibetjent i følget hennes skal også ha blitt skutt, men fikk kun lettere skader.

Angela Gomez

Gomez gikk ut av videregående skole i Riverside, California i 2015. Hun var cheerleader og aktiv i barneteater og kor, skriver Las Vegas Review-Journal.

Ansatte ved skolen beskriver henne som varm og omtenksom, med et stort hjerte og humoristisk sans.

Gomez' tidligere engelsklærer og cheerleading-instruktør beskriver henne som «en flott ung kvinne som hadde hele livet foran seg».

Bill Wolfe (42)

bill wolfe

DREPT: Bill Wolfe (42) fra Pennsylvania.

Foto: Dave Huh / AP

Bill Wolfe Jr. var far til to og brukte gladlig fritiden sin på å trene et lite baseballag, samt et ungdomslag i bryting. Han var på konserten sammen med sin kone Robyn. Hun ble ikke skadet.

– Han oppfordret alltid barna til å gjøre sitt beste. Verden har mistet en god mann og far, sa en forelder i wrestlingklubben.

Stacee Etcheber (50)

Stacee Etcheber fra Novato, California, var en typisk person man kunne se heie under barnas idrettskonkurranser eller hjelpe naboen fylle olje på bilen, ifølge LA Times.

Hun var frisør, tobarnsmor og kone av politimannen Vinnie Etcheber.

Mens mannen hjalp andre ofre under massakren, ble Etcheber selv skutt og drept.

– Stacee var en virkelig intelligent, vakker og omsorgsfull mor og en elsket frisør i Marin County. Hun fortjente ikke dette, sa politisjef i San Francisco William Scott.

Charleston Hartfield (34)

Las Vegas-politimannen og militærveteranen Charleston Hartfield hadde fri fra jobb og deltok på festivalen da skytingen brøt ut, skriver Las Vegas Review-Journal.

Hartfield var gift, far til to og trener for et lokalt ungdomsfotballag.

– Trener Hartfield berørte manges liv både av og på banen. Han var en stor mann som vi mistet altfor tidlig, heter det i et Facebook-innlegg fra fotballaget han trente.

Hartfield var i tillegg forfatteren bak en nylig utgitt bok om sitt liv i politiet.

– Vår politifamilie sørger over tapet over en politimann, heter det i en uttalelse fra Las Vegas-politiet.

Kurt von Tillow (55)

Forretningsmannen Kurt von Tillow var fra Cameron Park, California og eide og drev et fraktselskap.

– Jeg vil alltid huske ham for hans rungende latter og smil og fantastiske vennskap, sier vennen Mark Baca i et Facebook-innlegg gjengitt av LA Times.

Adrian Murfitt (35)

Adrian Murfitt

DREPT: Adrian Murfitt (35) fra Alaska.

Foto: Handout / Reuters

35 år gamle Adrian Murfitt hadde reist til Las Vegas fra Anchorage, Alaska sammen med to barndomsvenner for å feire en vellykket sesong som lakseselger, skriver New York Times.

En av vennene har fortalt til Murfitts familie at 35-åringen ble skutt i nakken, og at hjelpemannskaper prøvde å foreta gjenopplivning på stedet.

Susan Smith (53)

Den 53 år gamle tobarnsmoren Susan Smith var kontorsjef på en barneskole i Simi Valley, California, skriver New York Times.

Smith var fan av countrymusikk, og var i Las Vegas sammen med en gruppe venner for å delta på festivalen. Alle de andre i følget skal ha overlevd.

Erick Silva (22)

Silva fra Las Vegas jobbet som sikkerhetsvakt på Route 91-festivalen søndag, og skal ifølge arbeidsgiveren ha hjulpet flere konsertgåere i sikkerhet før han selv ble truffet av flere skudd.

– Han var en helt. Han reddet liv, sier sjefen i sikkerhetsselskapet Jay Purves, som selv hjalp til med å bære en hardt skadet Silva vekk fra kuleregnet.

Laura Shipp (50)

Laura Shipp var opprinnelig fra LA-forstaden Thousand Oaks, men flyttet til Las Vegas for fem år siden, skriver LA Times.

Hun jobbet for et varme- og ventilasjonsselskap, og bodde sammen med sin 23 år gamle sønn Corey, som også var på konserten sammen med henne.

Da skytingen brøt ut, ble Shipp adskilt fra sønnen, og var lenge savnet. Det var først mandag ettermiddag at familien fant ut at hun var blant de drepte.

Lisa Romero

Lisa Romero var mor til tre og jobbet som skolesekretær i Gallup, New Mexico. Hun var i Las Vegas for å feire bryllupsdagen med ektemannen Chris, skriver New York Times.

Kolleger minnes henne som varm og hjertelig.

– Romero var en utrolig kjærlig og oppriktig venn, mentor og forkjemper for elevene, sier rektor ved skolen i en uttalelse referert av LA Times.

John Phippen (56)

John Phippen fra Santa Clarita, California var fembarnsfar, bestefar og eier av et oppussingsfirma, skriver Reuters. Da skytingen brøt ut, ble han truffet av en kule i korsryggen, ifølge LA Times.

Phippen var på konserten sammen med sønnen Travis, som ble skutt i armen. Sønnen, som til vanlig jobber som ambulansesjåfør, klarte likevel å bære faren til en bil og frakte ham videre til sykehuset, der han senere døde av skadene.

Chris Roybal (28)

Den 28 år gamle Afghanistan-veteranen Chris Roybal fra Corona, California var på konserten med moren Debbie Allen, men ble adskilt fra henne i kaoset etter skytingen, melder ABC News.

Moren forteller at Roybal ble skutt i brystet og døde mens en brannmann forsøkte å gi ham livreddende hjelp på stedet.

Cameron Robinson (28)

Robinson fra St. George, Utah, var ifølge kolleger kjent for å være spontan, smart og en gledesspreder. Han jobbet som analytiker på et advokatkontor i St. George i Utah.

Her bodde han sammen med parteren sin.

Hannah Ahlers (35)

Hannah Ahlers var fra Murrieta, California, og var ifølge venner en ivrig fallskjermhopper og friluftsentusiast, skriver LA Times.

Ahlers etterlater seg ektemann og tre barn.

Candace Bowers (40)

40-åringen fra Garden Grove, California jobbet som servitør

Carrie Barnette (34)

Carrie Barnette fra Riverside, California, jobbet til daglig i fornøyelsesparken Disneyland.

Barnette var på festivalen i forbindelse med en venns 30-årsdag, forteller moren til LA Times.

Ifølge moren har venner fortalt henne at Barnette ble skutt i brystet, og at hun døde på vei til sykehuset.

Rocio Guillen Rocha (40)

Rocha vil bli husket som en supermamma, skriver LA Times. Dette omtaler hennes nærmeste venner henne som.

Hun hadde to tenåringer og to småbarn. Den yngste ble født for bare syv uker siden. Hun og forloveden Chris Jaksha var ekte countryfans, og dro til Las Vegas i anledning for å feire en venns bursdag.

Roscha ble truffet under konserten og døde senere på sykehuset.

Hun og forloveden hadde planer om å gifte seg i mai neste år.

Thomas Day (54)

Thomas Day jobbet til daglig som bygningsentreprenør i hjembyen Irvine, California, og var på festivalen sammen med sine fire voksne barn.

– Han var den beste faren. Det er grunnen til at barna var sammen med ham, sier faren Thomas Day, sr. til LA Times.

Derrick «Bo» Taylor (56)

Taylor var fengseslbetjent i hjemstaten California gjennom 29 år, og jobbet de siste årene for et prosjekt der innsatte bekjemper skogbranner.

Han var på festivalen sammen med kjæresten Denise Cohen, som også døde.

- Det finnes ikke ord som kan uttrykke følelsen av tap og sorg rundt Bos død, skriver Taylors sjef Joel Martinez i et notat til kollegene gjengitt av LA Times.

Michelle Vo (32)

Vo var forsikringsselger i Los Angeles, California.

Brennan Stewart (30)

Stewart, fra Las Vegas, var på konserten sammen med kjæresten Gia Capri Iantuono. I et Facebook-innlegg mandag beskriver Iantuono hvordan hun mistet ham, skriver LA Times.

«Han ble truffet i går, jeg vet ikke hvor, alt skjedde for fort. Jeg fikk kneet ut av ledd og holdt meg fast i Brennan da en mann tok affære for å beskytte meg, og dro meg vekk fra Brendan og gjemte meg under et bord. Jeg klarte ikke å komme meg tilbake til Brennan, og denne mannen bar meg, løpende, i sikkerhet.»

Jennifer Topaz Irvine (42)

Irvine jobbet som advokat i San Diego, California, og var opptatt av yoga, snøbrettkjøring og taekwondo, skriver San Diego Union Tribune.

Hun sto sammen med en gruppe venninner på konserten da hun ble truffet av et skudd i hodet.

– Min gode venn, kollega og forretningspartner Jennifer Irvine ble drept av en gal mann på festivalen i Las Vegas. Et tragisk tap av en snill, raus og vakker kvinne. Hun vil bli dypt savnet», skriver en kollega av Irvine på Facebook.

Nesya Tonks

Nesya Tonks jobbet for et teknologiselskap i Irvine, California og var mor til tre gutter, skriver LA Times.

«Hun brakte glede, lykke, moro og latter til så mange av oss», skriver en kollega på siden til innsamlingsaksjonen som venner har startet for å sikre barnas fremtid.

Bailey Schweitzer (20)

20 år gamle Bailey Schweitzer fra Bakersfield, California jobbet som resepsjonist for et lokalt programvareselskap.

– Bailey var alltid solstrålen på kontoret på en gråværsdag, sier sjefen for selskapet til LA Times.

Dorene Anderson (49)

Dorene Anderson fra Anchorage i Alaska var hockeyfan og kalte seg selv «hjemmeværende kone og mor». Anderson hadde dratt til Las Vegas sammen med mannen, sine to døtre og en venn. Hun var den eneste av dem som ble skutt.

Datteren Stafanie Anderson postet et bilde av hele familien som ble tatt like før de reiste.

«Dette er et av de siste familiebildene vi vil ta. Mamma var dessverre en av ofrene som ikke klarte seg», skriver hun.