Drapsmannen hadde med seg 23 våpen inn på hotellet uten å bli oppdaget

Politiet har beslaglagt både våpen, tusenvis av patroner og bombefremstillende materiale fra Stephen Paddocks hjem og hotellrom.

guns and guitars

GUNS AND GUITARS: Det var i våpenbutikken «Guns and Guitars» Paddock trolig skal ha kjøpt mesteparten av våpnene sine. Butikkeierne bekrefter at Paddock var kunde hos dem.

Foto: Skjermdump / AP

64 år gamle Stephen Paddock drepte søndag kveld 59 mennesker og skadet 527, da han fra 32. etasje på Mandala Bay Resort og Casino åpnet full ild mot en countryfestival i Las Vegas.

Massakren er den verste som har skjedd USA i moderne historie.

Mandag fant politiet et stort våpenlager både på Paddocks hotellrom og i hans to hjem.

Fra hotellrommet har politiet beslaglagt 23 våpen, inkludert automatgevær.

Paddock bodde drøyt 13 mil unna hvor skyteepisoden fant sted.

Han eide også en annen eiendom i tillegg. Her ble det funnet nye 19 skytevåpen og tusenvis av patroner. I bilen hans ble det også funnet bombefremstillingsmateriale.

Minst ti kofferter på rommet

28. september skal Paddock ha sjekket inn på en av hotellets største suiter, hvor han uten oppsikt har fått med seg det store våpenlageret.

Stephen Paddock

DREPTE 59 MENNESKER: Stephen Paddock drepte søndag kveld 59 mennesker og skadet 527 da han åpnet ild mot 22 000 mennesker på countryfestival.

Foto: Privat

Hotellansatte skal ha gått inn og ut av suiten uten å ha sett noe som vekket mistanke, til tross for at Paddock hadde mer enn ti kofferter på rommet.

Ifølge politiet skal Paddock ha knust et hull i vindusruten på hotellet med en hammer, før han åpnet full ild mot 22 000 mennesker som befant seg på countryfestivalen.

– Det ble ikke tydelig at han hadde våpen på rommet før selve skytingen, sier Joseph Lombardo, etterforskningsleder og sheriff i Las Vegas politiet ifølge The Washington Post.

Politiet undersøker også om Paddock har gjort om på flere av våpnene selv for å gjøre dem mer effektive og helautomatiske.

Semiautomatic rifle

BUMP STOCK: Paddock skal ha satt på noe som kalles en «bump stock» på to av våpnene sine. Dette for å gjøre det enklere å skyte fortere med. Bildet er tatt i våpenbutikken North Raleigh Guns som en illustrasjon.

Foto: Allen Breed / AP

Tragedien i Las Vegas er det 273. masseskyteriet i USA i år, melder siden Gun Violence Archive. Et masseskyteri defineres som når minst fire personer blir skutt på samme tid eller sted.

Våpen eller gitar

Paddock hadde lett tilgang til å få fylt opp det nå beslaglagte våpenlageret. Fire kilometer fra huset sitt i ørkenbyen Mesquite i Nevada, ligger en liten familiebedrift som driver to lokale besettelser: «Guns and Guitars».

Her kan man velgem mellom å enten få kjøpt en akustisk gitar i mahogni eller en Ruger AR-556 rifle til hakket dyrere pris.

VÅPEN GUNS AND GUITARS

Bildet viser våpen på veggen inne i butikken Guns and Guitars.

Foto: Skjermdump / AP

Butikken var stengt mandag, etter det ble kjent for eierne at en lokal kunde var mistenkt for å ha utført den verste massakren i USAs moderne historie.

– Han ga oss ingen tegn eller signaler på at han var ustabil, skal eierne ha sagt ifølge The Guardian.

Paddock skal også ha benyttet seg av andre våpenbutikker. Det er kjent at han blant annet har kjøpt en hagle i Utah, drøyt seks mil lenger unna.

«Ensom ulv»

Politiet vet enda ikke motivet for Paddocks handling, og de har heller ikke funnet noen indikasjoner fra verken hotellrommet eller eiendommene hans.

– Gjerningsmannen var en «ensom ulv» og jeg vet ikke hvordan noen kunne forhindret dette. Jeg kommer meg ikke inn i hodet på en psykopat, sa Lombardo.

Den hvite, «lokale» amerikaneren hadde rent rulleblad og er ingen kjenning av politiet. Broren Eric Paddock sier det er uforståelig for hele familien at dette har skjedd.

Eric Paddock

BAKTE COOKIES OG DRO PÅ CRUISE: Broren Eric Paddock syns det er helt uforståelig at broren står bak skytingen i Las vegas.

Foto: John Raoux / AP

– Han likte å spille videopoker. Han dro på cruise. Han bakte cookies til mamma. Vi prøver å skjønne hva som har skjedd, men er helt rådville, sier broren.

Hans far Benjamin Hoskins Paddock var derimot en kjent bankraner og skal ha vært på FBIs «Topp 10 liste».

Law Enforcement Investigates Las Vegas Shooter's Hometown In Mesquite, NV

Stephen Paddocks hus i ørkenbyen Mesquite i Nevada med 18 000 innbyggere.

Foto: Gabe Ginsberg / AFP

Islamistgruppen IS hevder i en melding at det er de som står bak Las Vegas-angrepet. De mener 64-åringen konverterte til islam for flere måneder siden, men legger ikke fram noen opplysninger som bekrefter dette.

Lombardo sa på en pressekonferanse at det er lite trolig at Paddock tilhørte noen militant gruppe og avviser påstandene fra IS.

– Vi har ingen formening om hva slags tro han hadde, sa Lombardo.

SISTE NYTT

Siste nytt