Kona til avdøde Sonny (29): – Han reddet livet mitt

De første ofrene fra massakren i Las Vegas er identifisert. Kona til Sonny Melton er blant dem som mistet en av sine nærmeste i tragedien.

Sonny Melton og kona

MISTET MANNEN: 29 år gamle Sonny Melton er blant de 58 som døde i Las Vegas-skytingen. – Han reddet livet mitt, sier kona Heather.

Foto: Facebook / Privat

Sonny Melton døde i Las Vegas

Sonny Melton døde i Las Vegas-skytingen. Han ble 29 år gammel.

Foto: Facebook / AP

29 år gamle Sonny Melton er blant de 59 som er bekreftet drept i skyteepisoden i Las Vegas. Han var på Route 91 Harvest festivalen sammen med sin kone Heather Melton, da han ble skutt og drept.

Ifølge kona Heather var Sonnys første reaksjon da kulene begynte å hagle å beskytte henne.

– Han reddet livet mitt. Han tok tak i meg og begynte å løpet. Jeg kunne føle at han ble truffet i ryggen. Jeg vil at alle skal vite hvilken godhjertet mann han var, men akkurat nå klarer jeg knapt å puste, sier Heather ifølge USA Today.

Sonny Melton var sykepleier fra Big Sandy, Tennessee. Han jobbet sammen med kona Heather, som er ortopedisk kirurg.

Foreldrene til Jordan (23): – Vi hadde bare ett barn

En annen som mistet livet i Las Vegas er kanadiske Jordan McIldoon. Den 23 år gamle mannen skal ha prøvd å løpe fra skuddene, da han selv ble skutt og drept. Ifølge CBC News Canada var 23-åringen en av to kanadiere som ble skutt og drept i skytingen.

Jordan McIldoon

23 år gamle Jordan McIldoon døde i armene til en fremmed kvinne.

Foto: Facebook / Privat

En kvinne ved navn Heather Gooze, som tilsynelatende ikke kjenner 23-åringen, har postet en Facebook-melding der hun skrev at McIldoon døde i armene hennes.

– Venner og familie, jeg er ok. Jeg er rett utenfor festivalområdet. Vi får ikke lov til å gå noe sted. Jeg er sammen med en ung mann som døde i armene mine. RIP Jordan McIldoon fra British Columbia. Jeg kan ikke tro at dette nettopp skjedde, skriver hun.

Foreldrene hans har ifølge CBS News bekreftet at han ble drept. Jordan skal ha vært på konserten med kjæresten sin, og de skulle etter planen dra hjem igjen mandag kveld.

– Vi hadde bare ett barn. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, sier foreldrene til CBS News.

Ifølge nettstedet var 23-åringen en av to kanadiere som ble skutt og drept i Las Vegas. Den andre kanadieren er Jessica Klymchuk fra Valleyview, Alberta. Klymchuk hadde fire barn, og jobbet ved en katolsk skole.

Den lokale pastoren Abraham Joseph sier til CBC News at både elever og lærere ved skolen gråt da de fikk høre om dødsfallet.

LAS VEGAS
Foto: Skjermdump/Facebook

Søsteren til Adrian (35): – Han hadde et stort hjerte

Adrian Murfitt fra Anchorage, Alaska, ble også skutt og drept i Las Vegas søndag kveld. Ifølge USA Today var 35-åringen på countryfestivalen for å feire en vellykket fiskesesong ved kysten av hjemstaten. Han skal ha blitt skutt i nakken i nærheten av sceneområdet ved konserten.

Søsteren til Adrian, Shannon Gothard, sier Adrian spilte hockey da han var liten, og tilbrakte måneder av gange på havet som kommersiell fisker. Søsteren sier Adrian også hadde planer om å kjøpe sin egen fiskebåt med en venn.

– Han var broren min, så jeg syntes selvfølgelig han var en arrogant, liten tulling. Men det er bare jeg som kan si det, fordi han var broren min, sier Shannon til USA Today, og legger til:

– Han hadde en sånn stor, jovial og tullete latter. Han prøvde alltid å gjøre det riktige. Han hadde et stort hjerte.

Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders kjemet mot tårene da hun pratet om ofrene.

Trumps pressesekretær Sarah Huckabee Sanders slet med å holde tårene tilbake da hun snakket om Las Vegas-ofrene.

Politikvinne drept

Ifølge ABC News ble også en politikvinne ansatt ved Manhattan Beach Police Department i California drept i Las Vegas. Hun het Rachel Parker. Parker døde på sykehus etter skytingen.

– Hun jobbet her i ti år, og vil bli dypt savnet, skriver Manhattan Beach Police Department i en pressemelding.

En talsperson for Vista Elementary School i California bekrefter også at en av deres ansatte, Susan Smith, ble drept i skytingen. Smith hadde jobbet ved skolen 16 år, sier en talsperson til ABC News.

I tillegg til Rachel og Susan ble også en annen California-beboer drept i Las Vegas: Sandy Casey, en lærer fra Manhattan Beach. Michael Matthews, skoleinspektør i området Casey jobbet i, skriver i en pressemelding at dødsfallet er «utrolig trist og tragisk».

Politiet ber folk søke dekning under skytemassakren i Las Vegas

Politiet ba folk søke dekning etter at det brøt ut skyting i ved et konsertområde i Las Vegas.

Foto: John Locher / AP

Skjøt fra hotellrom

Politiet mener det var 64 år gamle Stephen Paddock som skjøt og drepte minst 59 mennesker, og såret 527 i Las Vegas søndag kveld. Mannen skal ha skutt mot en folkemengde fra et hotellrom i 32. etasje på Mandala Bay Resort og Casino.

Politiet sier gjerningsmannen hadde minst ti skytevåpen, blant dem flere lange geværer. De opplyser også at han sjekket inn på hotellrommet sist torsdag.

Et Swat-team «sprengte seg inn» på Paddocks hotellrom. Han var død da politiet kom inn på rommet, opplyser visesheriff Kevin McMahill til CNN. Trolig tok 64-åringen sitt eget liv etter skytingen.

Sheriffen betegner mannen som «lokal», en hvit amerikaner med rent rulleblad, bosatt i Mesquite, Nevada. Det er kjent at 64-åringen skal ha hatt et gamblingproblem, men foreløpig er lite kjent om årsaken til masseskytingen.

Frivillige og hjelpepersonell forsøker å redde liv etter at en gjerningsperson startet å skyte på publikum under en konsert i Las Vegas i USA.

Frivillige og hjelpepersonell forsøker å redde liv etter at en gjerningsperson startet å skyte på publikum under en konsert i Las Vegas i USA.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt