NRK Meny
Normal

Den tidligere soldaten Brent (43) blant de drepte

Politibetjenten Brent Thompson er den første identifiserte blant de drepte. Sist gang så mange politifolk ble drept på en dag var 11. september 2001.

Politibetjent Brent Thompson

Politibetjent Brent Thompson er en av de fem drepte etter angrepet i Dallas.

Foto: LinkedIn

World Trade Center i brann

Twin Towers i brann etter angrepet 11. september i 2001.

Foto: Sara K. Schwittek / Scanpix/Reuters

De fem politifolkene som ble drept under demonstrasjonen mot politivold, utgjør den dødeligste dagen for politiet siden 9/11, ifølge statistikk fra National Law Enforcement Officers Memorial Fund.

Den gangen ble 72 politifolk drept. Siden har ikke mer enn fire politifolk blitt drept i ett og samme angrep, viser tallene.

Under Dallas-dramaet ble totalt 11 politifolk skadet, i tillegg til en sivil. Foreløpig er kun Brent Thompson identifisert, men alle de drepte jobbet i Dallas-politiet i delstaten Texas.

– Risikerer sine liv hver dag

Den første identifiserte av de drepte er 43 år gamle Brent Thompson ansatt i Dallas transportbyrå (DART) siden 2009. Han tjenestegjorde i de amerikanske styrkene i Irak og i Afghanistan, hvor han trente lokalt politi.

Laster Twitter-innhold

Ifølge CNN hadde Thompson nylig giftet seg med annen betjent.

– Våre politifolk risikerer livene sine hver dag, det er ikke en overdrivelse, det er en realitet, sier ordfører i Dallas, Mike Rawlings, under en pressekonferanse.

Politimester i Dallas David Brown skyter av politistaben:

– De viser mot og profesjonalitet når de fortsetter å lete etter mistenkte mens politiet er sårbare, sier han.

Politifolk utenfor sykehuset i Dallas

Politifolk utenfor sykehuset i Dallas, hvor flere av deres kolleger får behandling etter skytedramaet.

Viser støtte

Flere politifolk er skadet og får nå behandling på sykehuset i Dallas. Utenfor sykehuset stilte uniformerte politifolk seg opp for å vise sin støtte til skadde kolleger.

En av de skadde politibetjentene som ligger på sykehus er Misty McBride. Ifølge faren hennes ble hun skutt i skulderen og i magen på vakt. Hun greide å krabbe inn en bil, etter skuddskadene.

37 år gamle Shetamia Taylor er en av to sivile som ble skadet i skuddramaet. Hun ble skutt beinet, da hun beskyttet de fire sønnene sine som hun hadde med seg under demonstrasjonen.

Skuddveksling i Dallas

SE VIDEO: Politiet jakter på gjerningsmennene i Dallas.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt