– Jeg synes det så ut som Romney ramlet av stolen

Hempstead (NRK): På presserommet bak scenen etter presidentdebatten kjempet representantene fra de to partiene om å selge inn sin kandidat som nattens store vinner.

Martin O’Malley, Marylands demokratiske guvernør er ikke i tvil om hva han mener om nattens presidentdebatt

Video: Marylands demokratiske guvernør, Martin O’Malley, var i likhet med mange på presserommet krystallklar i hvem som vant den jevne debatten.

Anders Tvegård (USA)

Like etter at Barack Obama og Mitt Romney hadde gått av scenen på Hofstra Universitetet i New York svirret guvernører, senatorer, tidligere presidentkandidater og presserådgivere rundt hverandre.

Alle forsøkte å fremsnakke sin mann.

– Jeg mener presidenten dominerte nattens debatt, og at Romneys korthus raste sammen. Presidenten var passe aggressiv og tok debatten tilbake til den situasjonen vi nå befinner oss i. Jeg synes han gjorde en overbevisende jobb i å vise frem den fremgangen som er gjort etter Bush sin regjeringsperiode. En periode Romney ønsker seg tilbake til, fortalte Martin O’Malley, Marylands demokratiske guvernør til NRK.

Han er ikke i tvil om hva han mener var debattens høydepunkt.

– Jeg synes det så ut som Romney ramlet av stolen og det toppet seg da debattlederen måtte arrestere han på faktafeil om den tragiske Benghazi-saken.

– Obama bør se seg selv i speilet

En som ikke er av samme oppfatning er den tidligere republikanske New York-guvernøren, George Pataki.

Den tidligere republikanske New York-guvernøren, George Pataki er kritisk til Barack Obama.

Video: man skal være forsiktig med hvem man kaller en løgner, ifølge George Pataki.

– Jeg tror det er et problem for presidenten at han kaller Romney en løgner. Det kan man rett og slett ikke gjøre. For jeg er sikker på at når man undersøker hva som ble sagt dagen etter de forferdelige Benghazi-drapene så tror jeg Obama og debattlederen tar feil og at Romney hadde rett.

Og han får støtte en tidligere republikansk senator fra Missouri, som mener Obama bør se seg selv i speilet før han kaller andre en løgner.

– Det er et faktum at Obama-administrasjonen har lovet mer enn de har holdt i sine fire år ved makten. Obama sa han skulle snu økonomien og halvere underskuddet. Det har ikke skjedd, sier Jim Talent til NRK, før han fortsetter.

Den tidligere republikanske senatoren fra Missouri, Jim Talent, mener Obama bør se seg selv i speilet.

Video: Jim Talent mener Obama bør se seg selv i speilet.

– Romney var strek og tydelig da han forsvarte til skattepolitikk og han var veldig god på energispørsmålene. Så jeg mener han traff på de temaene som velgerne bryr seg om, og jeg er ikke i tvil om at Romney vant denne debatten.

En forsiktig Kerry

En som er litt mer diplomatisk er mannen som tapte på målstreken for George W. Bush i 2004. Han vet nok hva han snakker om.

– Det er opp til det amerikanske folk om denne debatten vil påvirke deres valg, sier John Kerry, i en kort kommentar før han haster videre.

Tidligere presidentkandidat John Kerry er litt mer forsiktig enn mange andre i presserommet.

Video: Mannen som tapte med noen få velgeres margin mot George W. Bush er en forsiktig mann, også etter nattens debatt.

Der Kerry tier, tar en av rådgiverne for Obamas forrige presidentkampanje bladet fra munnen.

– Disse debattene er veldig viktige og er en fin måte å snakke om vår visjon. Vi synes presidenten dominerte debatten og ha la frem en tydelig plan om hvordan han vil styre landet. Vi mener Romney ble avslørt og at hans plan ikke holder mål, sier David Plouffe til NRK.

Seerne kåret en vinner

De umiddelbare meningsmålingene etter debattslutt gir nok Demokratene mest rett i hvem som vant og hvem som tapte nattens duell. Men tallene er ikke like overbevisende som etter forrige debatt.

I en meningsmåling fra CBS, der de spurte 500 velgere som ikke har bestemt seg på forhånd, svarte 37 prosent at Obama vant men 30 prosent mente Romney var best, 33 prosent svarte uavgjort.

37 prosent holdt en knapp på Obama, mens 30 prosent mente hans motdebattant Romney vant.

I CNN sin måling var tallene klarere. 46 prosent trakk frem Obama som vinneren, mens 39 prosent holdt Romney som en vinner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt