Danskebåtpassasjer funnet omkommet

Nordmannen som i natt ble meldt savnet etter fall fra danskebåten Stena Saga er funnet omkommet i sjøen utenfor Fjällbacka i Bohuslän. Det bekrefter politiet til NRK.

Stena Saga befinner seg utenfor Hamburgsund i svensk farvann.

SØKER: Stena Saga befinner seg utenfor Hamburgsund i svensk farvann. En fartøyer deltar i søket, blant annet København-båten Crown Seaways og Kiel-fergen Color Magic.

Foto: skjermdump / marine traffic

Søket etter mannen var i natt omfattende, og rundt klokken ett ble det gjort funn av den omkomne. De pårørende er orientert om funnet.

Rundt klokken 8 lørdag morgen meldte Sjöfartsverket på sine nettsider at søket var avsluttet. Det ble startet nytt sak noen timer etterpå, og da ble den omkomne funnet, skriver SVT.

Redningsaksjonen utenfor Hamburgsund i Sverige pågikk i mange timer etter at en person skal ha falt i vannet fra fergen Stena Saga. Skipet sendte ut nødsignal rundt klokken 02.30.

– Det er rapportert at en mann falt av båten Stena Saga i vannet. Det skal ha skjedd rundt klokken 02.15 i natt. Det er et vitne som har varslet besetningen om bord. Det er så langt ingenting som tyder på at han ble dyttet, sa redningsleder Anders Lännholm ved Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg til NRK lørdag morgen.

Stena Saga fikk etter hendelsen instruks om å holde seg i området vest for Hamburgsund og Fjällbacka.

Lännhold beskrev leteforholdene som vanskelige.

– Det er veldig mørkt, to meter høye bølger og en temperatur i vannet på ti grader, forklarte han til NRK.

Fire større fartøy deltok i letingen, i tillegg til en losbåt, et kystvaktskip og en båt fra redningsselskapet. København-båten Crown Seaways og Kiel-fergen Color Magic deltok også i søket.

Forsinket ankomst til Danmark

Pressesjef i Stena Line, Jesper Waltersson, fortalte i natt til NRK at mannskapet om bord ble varslet av et vitne.

Jesper Waltersson Pressesjef i Stena Line

Jesper Waltersson, pressesjef i rederiet Stena Line.

Foto: Pressefoto / Stena Line

– Vi kan bekrefte at en person har gått over bord, og at vi deltar i søket sammen med den svenske sjøredningen. Samtidig forsøker vi så godt vi kan å ivareta de andre passasjerene om bord, og holde dem orientert om hva som skjer, sa han.

Waltersson opplyste videre at Stena Saga ville få forsinket ankomst til Danmark lørdag morgen, og at det var uvisst hvor lang tid det ville ta før de kunne reise videre.

Båten går i trafikk mellom Oslo og Frederikshavn. Stena Saga hadde avgang fra Oslo klokken 19.30 fredag kveld.

Hovedredningssentralen Sør-Norge har opplyst til NRK at de har blitt orientert om aksjonen, men at det ikke ble sendt bistand fra Norge.

Stena Saga

Stena Saga fra det svenske rederiet Stena Line går i trafikk mellom Oslo og Frederikshavn.

Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt