NRK Meny
Normal

Dalai Lama roser Kina

Myndighetene i Kina fikk ros fra uventet hold i dag. Tibets åndelige leder Dalai Lama priste landet for dets raske reaksjon på jordskjelvet.

Tibets åndelige leder Dalai Lama
Foto: STRINGER/INDIA / REUTERS

Samtidig kondolerte han de rammede familiene.

- Vi er fulle av medfølelse med de familiene som er rammet av denne enorme tragedien, og vi beundrer Kina for at landet så raskt fikk i gang redningsaksjonen, sa han.

Reise til Vesten

Samtidig startet han på en reise til Vesten fra sitt eksil i Dharamsala i India. Han vil besøke USA, Australia, Storbritannia og Frankrike.

Først drar han til Tysklansd der han vil snakke om menneskerettigheter to måneder etter opprøret i Tibet mot Kinas styre.

Kinas forhold til Dalai Lama har etter opprøret vært ekstra kjølig, og Kina har anklaget Dalai Lama for å forsøke å skape splittelse i Kina, stå bak voldshandlinger og forsøke å ødelegge for sommer-OL i Beijing.

Invitert til OL?

Det var derfor overraskende da en tibetansk eksilpolitiker i går sa at at kinesiske myndigheter har åpnet for å invitere Dalai Lama til sommer-OL i Beijing.

En høytstående kinesisk tjenestemann skal ha for to uker siden ha tatt kontakt med Khedroob Thondup, som er medlem av Tibets eksil-parlament, og bosatt på Taiwan. Spørsmålet var om Dalai Lama kunne tenke seg å overvære OL, hevdet Thondrup.

Thondup ønsker imidlertid ikke å navngi tjenestemannen, og meldingen er ikke bekreftet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt