CNN: Hemmelige samtaler mellom USA og Nord-Korea

USA og Nord-Korea har hatt hemmelige, direkte samtaler for å forberede et møte mellom USAs president og Nord-Koreas leder, melder CNN.

Donald Trump og Kim Jong-un på tv-skjerm

Det er ventet at et møte mellom Trump og Kim vil finne sted i mai.

Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Det sier flere kilder innen den amerikanske administrasjonen til den amerikanske kringkasteren. CIA-direktør Mike Pompeo skal ha jobbet via bakkanaler med å forberede toppmøtet mellom Donald Trump og Kim Jung-un.

Representanter fra de to landene skal ha snakket sammen flere ganger, og ved en anledning skal de ha møtt hverandre i all hemmelighet i et tredje land.

Selv om Nord-Korea ikke har bekreftet invitasjonen offisielt, sa Kim Jung-un at han ønsket en dialog med USA da han besøkte Kina i slutten av mars.

Sørkoreanske myndigheter har tidligere meldt at Nord-Koreas diktator og Sør-Koreas president Moon Jae-in skal møtes den 27. april. Det er ventet at toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump vil finne sted i mai.

De planlagte toppmøtene har tent et håp om at striden rundt Nord-Koreas atomvåpen og raketter omsider kan få en løsning, etter et år hvor spenningen mellom Nord-Korea og USA har økt betraktelig.

Ifølge CNN presser nordkoreanerne på for at møtet skal holdes i Pyongyang, men det er uklart om amerikanerne vil gå med på det. Kilder kringkasteren har snakket med, sier man vil vite når møtet skal holdes så snart man er enige om hvor det skal finne sted.

SISTE NYTT

Siste nytt