Hopp til innhold

– Hillary kan hjelpe meg

PHILADELPHIA (NRK): Delores Brooks har tatt pause fra jobben sin for å juble for Hillary Clinton i Philadelphia. Med fire nye valgseire i natt kan Clinton forvente å bli kronet i byen på Demokratenes landsmøte i juli.

USA-ELECTION/CLINTON

Nye valgseire i natt førte til stor jubel under valgvaken til Hillary Clinton i Philadelphia i Pennsylvania.

Foto: CHARLES MOSTOLLER / Reuters

– Hun kan skape arbeidsplasser og få orden på abortsituasjonen her i landet. Jeg vil ha en kvinne i Det hvite hus og jeg liker Hillary, sier Delores Brooks.

Delores Brooks

Delores Brooks vil ha Hillary Clinton som USAs neste president.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Hun jobber på konferansesenteret i Philadelphia der Clinton og tilhengerne hennes feiret valgseirene i natt. Brooks har tatt en pause fra jobben for å få med seg talen til kvinnen hun håper blir USAs neste president.

– Hun vil hjelpe kvinner. Hun vil gjøre ting litt annerledes enn en mann i Det hvite hus ville gjøre, sier Brooks.

– Kjærlighet skal trumfe hat

Clinton vant fire av fem delstater i natt og flere av dem med overlegen margin. Hun øker dermed ledelsen over Bernie Sanders og mangler bare rundt 300 delegater for å sikre seg nominasjonen.

Det er nettopp i Philadelphia demokratene holder sitt landsmøte i juli og Clinton håper kroningen av henne som presidentkandidat vil skje.

I natt refererte hun til en stadig mer sannsynlig valgkamp mot Donald Trump flere ganger.

– Vi skal ikke bygge murer, men bryte ned barrierer. Vi skal skape et USA der kjærlighet trumfer hat, sa hun

De unge mot venstre

Bernie Sanders vant valget i lille Rhode Island, men måtte se seg slått de andre stedene av Clinton.

En fersk meningsmåling fra Harvard University viser imidlertid hvilken enorm betydning Sanders kampanje har hatt blant unge velgere i USA.

Ifølge undersøkelsen utført blant 18–29 år gamle velgere er unge amerikanere kraftig på vandring mot venstre. Det er ikke bare personen Sanders de er opptatt av, men den sosialdemokratiske politikken han ønsker.

Ifølge undersøkelsen vil den store millenniumsgenerasjonen som vil utgjøre mer enn 30 prosent av velgerne ved valget i november at USAs politikk og det demokratiske partiet skal bevege seg et godt stykke mot venstre.

SISTE NYTT

Siste nytt