NRK Meny
Normal

Sender marinen for å hjelpe strandede briter

Storbritannia har besluttet å sende tre marineskip til Frankrike og Spania for å frakte hjem strandede briter.

HMS Ark Royal

Marinefartøyet HMS Ark Royal er ett av tre skip som skal komme strandede briter till unnsetning.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

På grunn av flyforbudet som følge av vulkanutbruddet på Island og jernbanestreik i Frankrike, har mange briter problemer med å komme seg hjem.

Etter et krisemøte i den såkalte Cobra-komiteen i dag, ble det klart at britiske myndigheter nå sender marinen til unnsetning:

– HMS Ark Royal og HMS Ocean gjøres tilgjengelig for å hjelpe tusenvis av strandede briter, særlig i Frankrike, opplyser statsminister Gordon Brown.

HMS Ocean vil krysse Den engelske kanal i dag, mens HMS Ark Royal vil dra senere. HMS Albion seiler til Spania for å hente hjem britiske soldater, opplyser Brown ifølge Sky News.

Video Brown: Setter inn marinen for å hente strandede briter

NETT-TV: Storbritannia sender tre marineskip for å redde briter som ikke kommer seg hjem.

Reiselivsorganisasjonen Abta anslår at rundt 150.000 briter. Mange av dem som er på utvidet påskeferie er lærere, noe som igjen øker presset på myndighetene om å få dem hjem.

Det franske statsbaneselskapet SNCF opplyser at det vil sette opp ekstra tog med plass til 80.000 reisende gjennom Kanaltunnelen mellom Paris og London. Billettene til disse ekstratogene vil bli lagt ut til lavere priser enn for ordinære tog.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt