NRK Meny
Normal

Brice (24) passerte døde og skadde på vei hjem: – Be for Nice

Franske Brice Josselin (24) løp for livet da panikken brøt ut langs strandpromenaden i Nice sent torsdag kveld. Han kan ikke fatte at hjembyen er rammet av terror.

NICE
Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Den unge franskmannen forteller til NRK at han er i sjokk over det han har vært vitne til.

– Jeg tror ikke jeg får sove i natt, sier han fortvilet.

24-åringen var på stranden for å se på fyrverkeriet da en folkemengde kom løpende mot ham. Selv flyktet han i retning av sitt eget hjem, knappe to kilometer fra promenaden. Men først måtte han søke tilflukt på nærmeste hotell.

Brice Josselin

LØP FRA TERROREN: Brice Josselin (24) fra Nice.

– Mange redde mennesker løp mot meg. Vi løp til det første hotellet så fort vi kunne. Jeg så ikke lastebilen først, bare etterpå. Jeg så bare mange redde mennesker som løp. Så hørte jeg to skudd. Jeg gikk tilbake til stranden der jeg bor. Jeg så mange lik og politimenn, forteller han.

I minuttene etter at den hvite lastebilen dundret inn i folkemengden under feiringen av den franske nasjonaldagen, var situasjonen uoversiktlig.

– Jeg prøvde å ringe foreldrene mine. Jeg spurte min mor hva som hadde skjedd. Jeg skjønte det ikke før etter 20 minutter, jeg var bare redd, sier han.

Han tror alle han kjenner er i sikkerhet, men sier at det fortsatt er mange mennesker ute i gatene.

– Det er helt fryktelig. Dette er et vakkert sted med mange turister. I dag er egentlig en festdag. Jeg skjønner ikke dette. Det er helt forferdelig. Vi var så stolte over at fotball-EM gikk bra, men nå hadde vi kanskje ikke nok sikkerhet, sier 24-åringen.

– Jeg blir redd fordi det alltid tidligere har skjedd i Paris og i de store byene - men dette viser at det er overalt. Det er helt fryktlig. Be for Nice.

Minst 84 drept

Folk løper i panikk etter at en lastebil har kjørt inn i folkemengden som feiret nasjonaldagen på strandpromenaden.

Franske myndigheter bekreftet fredag morgen at minst 84 mennesker er drept under angrepet som rammet nasjonaldagfeiringen i Nice. Rundt 50 skal i tillegg være skadet. 15 av dem kritisk.

Er du i Nice? Kontakt NRK

Mange er drept etter at en lastebil kjørte inn blant folk som så på fyrverkeriet på den franske nasjonaldagen
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt