Bombe sprengte politistasjon i Malmø

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet sier det for tidlig å si om bombeangrepet på en politistasjon i Malmø sentrum har sammenheng med drapet på en mann samme kveld.

Bombesmellet var kraftig, og vekket mange av naboene. Ingen personer ble skadet.

Øyenvitnet Tomas Holmkvist fortalte til SVT at han så to menn stikke av på en svart moped fra åstedet.

– Et alvorlig angrep på oss

Ytterveggen på stasjonen, som ligger i på Eriksfältsgatan i sentrum av byen, fikk et stort hull i den kraftige eksplosjonen. Kontorlokalene innenfor fikk omfattende skader.

– Heldigvis var det ingen der inne, men det var likevel et alvorlig angrep på oss, sier operasjonsleder Marie Keismar i Skånepolitiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bombeangrep mot politstasjon i Malmø

Politiet undersøker bombeåstedet. Bare en kilometer og få timer tidligere ble en mann drept i samme by.

Foto: SVT

Bare timer før eksplosjonen var det folk på arbeid ved nær politistasjonen som ble utsatt for angrepet. Teknikere fra politiet var på plass i morgentimene onsdag, og området rundt bygningen ble avsperret.

Politiet har ikke spekulert i hvem som kan ha stått bak nattens bombeangrep.

Drap nummer åtte

Få timer før bombeangrepet ble nok en person skutt og drept i Malmø. Den 48 år gamle firebarnsfaren ble funnet drept ved siden av sin bil på parkeringsplassen, skriver Aftonbladet.

Han var truffet av flere skudd, og var i live da redningsmannskaper kom til stedet, men livet stod ikke til å redde.

Åtte menn er skutt og drept i Malmø siden mai i fjor, og tirsdagens drap var det sjette på to måneder.

Politiet sier det foreløpig er for tidlig å si om de tror det er noen sammenheng.

NETT-TV: (Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Åttende drap i Malmø

Åtter personer har hittil blitt drept i Malmø siden i fjor vår.

De svenske avisene har pekte på mulige forbindelser mellom drapene, blant annet skal sønnen til 48-åringen som ble drept i går ha vært en venn av 15-åringen som ble skutt og drept på nyttårsaften.

Senest i helgen ble tre personer skutt på åpen gate. To av dem ble så hardt skadd at de måtte opereres. En person ble pågrepet siktet for drapsforsøk etter skuteepisodene mot to yngre menn lørdag.

Ingen er pågrepet etter angrepet mot en 38-åring søndag, som ble skutt i halsen og i brystet.

Ikke overrasket

Politiet vet ikke hvem som står bak skytingen eller motivet, men de har knyttet tidligere drap til dødelig oppgjør mellom kriminelle gjenger.

Linda Karlsson og Mohammad Hagigi bor rett i nærheten av der drapet skjedde.

– Det er forferdelig, men man har dessverre ventet på at noe skulle skje i dette området for det er mye narkotika og annet dritt som skjer her, sier Karlsson.

– Når man leser alt som har skjedd i avisa, så blir man jo ikke så overrasket. Det føles som om det hender ting her hele tida, sier Hagigi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drap i Malmø

Politisperringer ved stedet i Malmø der en person ble skutt tirsdag kveld. Personen ble fraktet til sykehus i ambulanse, men døde av skadene en stund senere

Foto: Drago Prvulovic / Scanpix

Spesialstyrker

Svensk politi har satt inn ekstra ressurser som følge av den siste voldsbølgen i Malmö og har sendt såkalte GOB-grupper til byen.

GOB står for grov organisert vold, og politienheten består av åtte aksjonsgrupper fra hele landet som har spesialisert seg for å bekjempe grove forbrytelser.

GOB har tidligere vært satt inn mot gjengkriminalitet i Södertälje. Rundt 200 politibetjenter inngår i GOB-gruppene, som har ulike arbeidsoppgaver og tyngdepunkt i de tre største byene.

– I Malmø er det nå på plass en betydelig GOB-styrke, ifølge rikspolitiet.

Krever strengere våpenlover

Malmös ordfører krever at Sverige innfører strengere våpenlover som svar på drapsbølgen i Sveriges tredje største by.

– Det er for jævlig. Vi har en massiv politiinnsats på Malmös gater, men volden bare fortsetter, sier ordfører Ilmar Reepalu (Socialdemokraterna) til avisen Sydsvenskan.

Sent tirsdag kveld besøkte han åstedet der 48-åringen ble skutt på kloss hold med flere skudd. Han mener at den som bærer våpen ulovlig, bør dømmes til mange års fengsel. Dessuten krever han at justisminister Beatrice Ask forstår at situasjonen i Malmö er akutt.

– Det svenske rettssamfunnet ignoreres helt og blir ikke lenger respektert, sier Reepalu til Skånska Dagbladet.

– Slike drap, slike likvideringer, er en effekt av det parallelle rettssamfunnet som har vokst fram i Malmö der et menneske tar seg retten til å dømme et annet menneske til døden, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt