NRK Meny
Normal

Boligbygg kollapset i Frederikshavn

En person er sendt til sykehus med store skader etter at et boligbygg raste sammen i Frederikshavn søndag.

kollaps i Fredrikshavn

Skadene er store etter kollapsen.

Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

Bygget på tre etasjer var under renovering, melder Ekstra Bladet. Jourhavende Mogens Hougesen hos politiet på Nordjyllands sa til avisen at situasjonen i en periode var uoversiktlig.

Det var frykt for at det var flere innesperret i bygningsmassene fordi man hørte bankelyder fra ruinene. Den første personer som ble reddet ut, ble funnet raskt.

To personer er nå reddet av bygningen. En er brakt til sykehus med alvorlige skader, opplyser politiet. Hougens sier til Danmarks radio at det trolig ikke er flere i bygget.

Trodde det var en bombe

– Det kom et kjempebrak. Jeg trodde det var en atombombe, sier beboer Jørn Sloth til Ekstra Bladet. Han snakker med avisen når han står sammen med andre beboere utenfor bygningen. Ifølge ham har de som renoverer huset mishandlet det fullstendig.

– Vi visste at dette ville skje, sier han.

Politiet reddet folk først ut fra den sammenraste delen av bygget, deretter ble også den andre delen evakuert. Blokka hadde til sammen 15 oppganger.

To store kraner holder nå taket på plass slik at det ikke skal styrte i bakken. Samtidig er man i ferd med å fjerne gulvene i tre etasjer.

– Det ser forferdelig ut, bygningen er er ustabil nå, sier Jan Andersen til Danmarks radio.

Årsaken til at bygget raste er ikke kjent.

Boligblokk Frederikshavn

Bygget var under renovering da deler av det raste.

Foto: DR

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt