NRK Meny
Normal

Bilbombe sprengt utenfor militærbase i Benghazi i Libya

En bilbombe drepte minst sju mennesker og såret opptil 15 andre i Benghazi i Libya søndag. Det opplyser sykehus- og militærkilder.

Attentatmannen sprengte bilbomben foran en militærbase i Barsis, om lag 50 kilometer utenfor Benghazi, opplyser en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået Reuters.

Alle de drepte var soldater, opplyser medisinske kilder, og attentatmannen var blant de drepte.

Økt usikkerhet

Sikkerhetssituasjonen i Libyas nest største by er blitt kraftig forverret de siste par månedene, og bilbomber og skyting mot militære og politiet skjer regelmessig.

De fleste land har stent sine konsulater i Benghazi, etter flere angrep, og noen utenlandske flyselskap har også innstilt flyvninger til byen. Den amerikanske ambassadøren og tre andre Amerikanere ble drept i september i 2012, da islamister angrep konsulatet.

Frykter mer vold

Vestlige diplomater frykter at volden i Benghazi vil spre seg til hovedstaden Tripoli, som den siste måneden har opplevd de verste kampene blant militsgrupper.

Mye av Libyas oljerikdom finnes i den østlige delen av landet, der mange nå krever selvstendighet fra regjeringen i Tripoli, noe som bidrar til uroen i det nordafrikanske landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt