NRK Meny
Normal

Bhutto til Pakistan i oktober

Tidligere statsminister Benazir Bhutto vil returnere til Pakistan 18 oktober meldte en talsmann for partiet hennes i dag.

Benazir Bhutto under en konferanse tidligere i år.

Benazir Bhutto under en konferanse tidligere i år

Foto: Irina Kalashnikova / AP

Pakistanske myndigheter har tidligere i dag meldt at Bhutto kan vende tilbake.

Hun må da møte korrupsjonsanklagene hun har rettet mot seg.

I samtaler

Den tidligere statsministeren har en stund vært i samtaler med sittende president Pervez Musharraf om en mulig maktdelingsavtale i forkant av valget. 

Meldingen om hjemkomsten kommer til tross for at en avtale ikke er landet.

Bhutto var statsminister i periodene 1988-90, og i 1993-96. Hun forlot landet 4. april 1999 da Musharraf overtok makten ved et kupp.

Hun kan ikke bli deportert som tidligere statsminister Nawaz Sharif ble mandag denne uken fordi hun ikke har  inngått lignende eksil-avtale med myndighetene, melder Pakistanske medier.

Sharif ble sendt ut av landet bare  få timer etter forsøket på å vende til hjemlandet.

EU oppfordret Musharraf og hans regjering om å bøye seg for en kjennelse fra Pakistans høyesterett om at Sharif hadde rett til å vende hjem. Men USA, som betrakter Musharraf som en viktig alliert i krigen mot terror, vil ikke kommentere deportasjonen av Sharif.

USA-støtte

USA har ikke lagt skjul på at landet ønsker en avtale mellom Bhutto og Musharraf. Pakistanske medier skriver at det kan komme et gjennombrudd i forhandlingene mellom de to under det pågående Pakistan-besøket til USAs viseutenriksminister John Negroponte. 

Støtten fra Pakistans president og forsvarssjef Pervez Musharraf til kampen mot terror har vært svært viktig for USA, som hele tiden har støttet landet med massive pengeoverføringer til militæroperasjoner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt