Normal

Bevæpnet mann stormet hjem for munker

En kvinne er død etter at en bevæpnet mann stormet hjem for munker sør i Frankrike. Politiet jakter gjerningsmannen, som har kommet seg unna.

FRANCE-RELIGION-CRIME

Brannmenn står i nærheten av hjemmet for pensjonerte munker i Montferrier-sur-Lez. En kvinne er knivdrept i angrepet og politiet leter etter gjerningsmannen.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

En maskert og bevæpnet mann har stormet et hjem for omkring 70 pensjonerte munker i byen Montferrier-sur-Lez sør i Frankrike. Det sier kilder nær etterforskningen til nyhetsbyrået AFP.

Lokale myndigheter opplyser at en kvinne skal være drept og at det skal være tatt gisler, ifølge avisen Le Dauphiné. Ifølge en kilde til nyhetsbyrået Reuters ringte kvinnen politiet før hun ble drept med kniv.

Le Figaro skriver at den drepte var blitt stukket med kniv minst tre ganger. Minst 59 av beboerne på hjemmet er kommet i sikkerhet. Videre skriver den franske avisen at alle etasjer i bygget er gjennomsøkt av politiet.

Veier i området er nå sperret av og jakten på gjerningsmannen fortsetter.

Hadde kniv og avsagd hagle

Væpnet politi omringet hjemmet der mannen tok seg inn. Han hadde en kniv og en avsagd hagle, sier en av kildene. Vedkommende legger til at mannens motiv er ukjent.

Rundt 70 menn og kvinner som har jobbet som misjonærer i Afrika, bor på hjemmet. Myndighetene omtaler angrepet som en «kriminell handling

Det er ingenting som tyder på at angrepet på hjemmet for pensjonerte munker i Frankrike er et terrorangrep, sier en kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Laster kart, vennligst vent...

saken oppdateres...

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt