NRK Meny
Normal

Bekrefter at Lisa (17) er funnet død

HUSABY/OSLO (NRK): Politiet bekrefter at det er den savnede 17-åringen Lisa Holm, som er funnet død utenfor Lidköping i Sverige. To personer er pågrepet og mistenkt for drapet.

Politiet i Sverige med siste nytt etter at Lisa Holm er funnet død

SISTE NYTT: Politiet i Sverige kommer med siste nytt i saken om Lisa Holm.

Personen som ble funnet død natt til lørdag utenfor Lidköping i Sverige er den savnede Lisa Holm. Den døde er identifisert og familien er varslet, bekrefter politiet overfor den svenske avisen Expressen.

Klokken 00.30 natt til lørdag opplyste politiet at de har funnet en død person i området hvor de har lett etter den savnede Lisa Holm.

LISA HOLM

Det er trolig den savnede 17 år gamle Lisa Holm som er funnet.

Foto: Polisen / Handout / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at politiet i kveld har funnet en død person, og vi tror at det er stor sannsynlighet for at dette er Lisa Holm, sa Jenny Widén under pressekonferansen fredag kveld.

To mistenkt for drap

Tre personer ble 19.45 lørdag hentet inn til avhør hos politiet. Bakgrunnen for at disse ble tatt av politiet, var at det hadde blitt gjort nye funn i saken. Samtidig konsentrerte politiet letingen rundt en låve, en drøy kilometer fra der 17-åringen sist ble sett.

Natt til lørdag opplyser påtalemyndigheten i Sverige til avisa Expressen at to personer nå formelt er siktet for drap.

– To personer er nå formelt pågrepet og mistenkt for mord. I tillegg er en person siktet for å ha forsøkt å skjule en lovbryter, Fredrik Berg hos påtalemyndigheten til Sveriges Radio, natt til lørdag.

Hvor sterk mistanken mot de tre er, kan ikke Berg uttale seg om.

Jobber på stedet

Jenny Widen

Jenny Widen fortalte på en pressekonferanse fredag kveld at en person er funnet omkommet.

Foto: SVT

Jenta ble funnet utenfor Lidköping. Politiet holdt natt til lørdag vakt utenfor en gård mens krimteknikere jobbet på innsiden. Det er foreløpig ikke sagt hvor 17-åringen ble funnet.

Dette forklarte også Widèn rett etter pressekonferansen fredag kveld.

– De kriminaltekniske undersøkelsene vil pågå hele natten, sa Widèn.

Hele gården var sperret av med polititeip.

Det er uklart om den omkomne er fraktet ut fra funnstedet. Berg hos påtalmyndigheten forteller at han ikke vet detaljer om de pågrepne.

– Jeg vet hverken kjønn, alder eller identitet. Det er ventet at politiet vil komme tilbake med noe mer informasjon iløpet av lørdag, sier han.

Gården i Husaby er sperret av

Hele gården i Husaby er sperret av.

Foto: Mathias Vedeler / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt