Landsbyboere begravde mistenkt morder levende i Bolivia

Mannen (17) ble begravd i graven til kvinnen han er mistenkt for å ha voldtatt og myrdet i en landsby sør i landet.

Bolivia Thinku

En kvinne står på en ås ved Quechua-landsbyen Macha i Bolivia. Det er ikke uvanlig med lynsjing i avsidesliggende Quechua-samfunn, hvor det er sparsomt med politi.

Foto: Dado Galdieri / AP

Ifølge nyhetsbyrået AP hadde politiet identifisert 17-åringen som den mulige gjerningsmannen i overfallet og mordet på 35-årige Leandra Arias Janco i kommunen Colquechaca.

Mordet, og den senere lynsjingen, fant sted i et Quechua-samfunn – en urbefolkning som lever i Andesfjellene i Sør-Amerika.

Blokkerte veien for politiet

200 rasende medlemmer av samfunnet grep 17-åringen og begravde han levende sammen med hans angivelige offer onsdag kveld, forteller den lokale aktoren Jose Luis Barrios til AP.

Ifølge Barrios skal landsbyboere ha blokkert veien inn til landsbyen og hindret politiet i å nå frem i tide.

En lokal radiojournalist sier til AP at den mistenkte morderen ble bundet fast under kvinnens begravelse. Deretter skal sørgende mennesker i begravelsen ha kastet han ned i den åpne graven, lagt kisten over ham, og fylt igjen graven med jord.

Journalisten ville være anonym i frykt for represalier fra samfunnet.

Ikke uvanlig

Colquechaca by har 5000 innbyggere og ligger 333 kilometer sørøst for Bolivias hovedstad La Paz.

At innbyggere tar loven i egne hender på denne måten er ikke uvanlig i avsidesliggende deler av det søramerikanske landet, hvor det er sparsomt men politi og andre myndigheter.

Onsdag ble også en mistenkt tyv og morder steinet til døde i et Quechua-samfunn i Potosi. Hans sammensvorne ble brent til døde, ifølge Barrios. Aktoren la til at de to hadde ranet en bil og drept eieren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt