Bandidos-lokaler i Malmo i brann

En kraftig brann brøt ut i MC-klubben Bandidos' lokaler i Malmo i Sverige lørdag. Eksplosjonsfaren gjorde at brannmannskapene måtte holde seg på avstand.

Kraftig brann i Bandidos' lokaler i Malmø

Brannen i Bandidos-lokalet i Fortunavägen i Malmø har spredt seg til flere verksteder. Gassflasker som ble oppbevart i verkstedene, skal ha eksplodert.

Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

– Det er masse gassflasker og greier som eksploderer, og det kommer ting flygende gjennom luften. Så vi holder på å flytte unna vårt personale, sa Torbjorn Krokstrom ved redningstjenesten Syd, til nyhetsbyrået TT lørdag ettermiddag.

– Vi mistenker mordbrann, sa Kim Hild i Skåne-politiet til Expressen.

Brannen skal ha startet i 12-tiden i taket på Bandidos-lokalet og skal deretter ha spredt seg til verksteder i nærheten, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Vanskelig å drive slukningsarbeid

Varmen har gjort at gassflaskene i ettermiddag har eksplodert, og folk oppfordres til å holde seg innendørs på grunn av eksplosjonsfaren.

Eksplosjonene gjorde det vanskelig å drive slukningsarbeid, men de rundt 30 brannmannskapene forsøkte å hindre at flammene spredde seg. Ved sekstiden trappet brannvesenet ned innsatsen.Både politi og brannmannskap har måttet trekke seg unna stedet.

– Vi beholder sperringene hele natten, men brannen er innom de fire veggene, kan man si. Det er mindre branner og ulmebranner, sier Krokstrom ifølge avisen Sydsvenska Dagbladet.

Ingen opplysninger om skadde

Expressen skrev tidligere at det ikke er meldt om personskader, men nyhetsbyrået TT siterte redningstjenesten på at én person har fått lettere skader.

Senere skriver Expressen at politiet ikke har fått opplysninger om skadde Politiet sperret av området rundt brannen. 15-20 mennesker ble evakuert og fikk hjelp av kommunen til å få et midlertidig sted å bo. De får ikke komme tilbake før søndag.

Politiet vet ennå ikke hva som er årsaken til brannen. Selv om det ikke er noe som tyder på at den er påsatt, klassifiserer politiet det som mulig mordbrann på grunn av omfanget.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt