Avkappede føtter skaper hodebry

Seks avkappede menneskeføtter har blitt skylt opp på land på Canadas vestkyst siden august, og ingen vet hvem de tilhører.

Campbell River, Canada
Foto: Google maps

Etterforskere i Canada jobber på spreng med å løse mysteriet, etter at to nye føtter ble funnet denne uken.

En kvinne fant i går en svart joggesko med en fot i på stranda i byen Campbell River utenfor Vancouver. Det var det den andre foten som er funnet i området denne uka, og den sjette siden august.

Som i alle de andre tilfellene vet ingen hvem foten tilhører, eller hvor den kom fra.

Sandra Malone, som eier en campingplass i nærheten, ble med kvinnen ned på stranden for å se foten. Hun sier til CNN at foten så ut som om den hadde blitt kuttet rett av.

- Det var definitivt en fot i skoen. Man kunne se bein stikke ut, og det var ikke noe vev igjen på det. Det så ikke ut som om det var brukket, sier hun.

En talskvinne for canadisk politi, Annie Linteau, sier de tror føttene kan komme fra mennesker som har druknet.

- Det kan være savnede fiskere, eller det kan være folk som har omkommet i flyulykker, sier hun.

Fem venstreføtter

Mysteriet har naturlig nok ført til spekulasjoner blant lokalbefolkningen og i media.

Ifølge politiet hadde de fire første føttene ingen merker etter verktøy, og så derfor ikke ut til å ha blitt kappet av med vilje. Det er fortsatt for tidlig å si hvordan de to siste føttene løsnet.

De fem første føttene skal ha vært venstreføtter, og gårsdagens funn var den første høyrefoten.

- Dette er virkelig en veldig uvanlig situasjon. Vi må holde alle muligheter åpne, og utforske alle teorier, sier Linteau.

Hun understreker at de ikke vet om de makabre funnene har noe med hverandre å gjøre.

Etterforskere skal nå undersøke DNA fra foten som ble funnet i går. Samtidig vil de gå gjennom listene over personer som er meldt savnet, og forsøke å finne ut hvor og når skoen ble produsert og solgt.

- Kan ta lang tid

En lokal avis har startet sin egen etterforskning ved å sjekke funnene opp mot personer som er meldt savnet, og en teori går ut på at føttene tilhører fem menn som styrtet med et fly i området for tre år siden.

Journalist Diane Selkirk sier det verserer flere rykter om føttenes opphav, og at flere mener kriminelle gjenger eller en seriemorder kan stå bak.

- I begynnelsen var det flest humoristiske diskusjoner. Men ettersom flere føtter dukket opp, begynte det å bli skummelt. Dette er ikke akkurat området hvor man venter å finne en haug med avkappede føtter, sier hun.

Sharlene Brooks fra canadisk politi sier det kan ta lang tid før de finner en løsning på mysteriet.

- Vi lider av "CSI-effekten". Folk tror dette kan løses veldig fort, men det kan ta uker eller måneder. Og selv om vi får en DNA-prøve, trenger vi en annen prøve å sammenligne den med, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt