Avis navngir Najim Laachraoui som Brussel-mistenkt

BRUSSEL/OSLO (NRK): Najim Laachraoui (24) skal ifølge belgiske medier være mistenkt for å stå bak angrepet mot flyplassen i Brussel tirsdag. Han er fra tidligere etterlyst i forbindelse med terrorangrepet i Paris.

Najim Laachraoui (24) skal ifølge den belgiske avisen La Dernière Heure være mistenkt for angrepet på flyplassen i Brussel.

Avisen meldte tidligere onsdag at han var pågrepet, men dette har de nå trukket tilbake.

Det er ukjent hvem som ble pågrepet av spesialstyrker i bydelen Anderlecht i Brussel onsdag morgen. Kringkasteren RTBF og avisen L'Echo melder også at en ukjent person er pågrepet.

La Dernière Heure meldte onsdag morgen at Laachraoui var etterlyst for angrepet mot Brussel lufthavn Zaventem.

Minst 11 personer ble drept i angrepet, blant dem tvillingmoren Adelma (37).

Kobles til Paris-terror

Politiet skal ha funnet DNA fra Najim Laachraouis på bombeutstyr som ble brukt under Paris-terroren i november. Det meldte flere medier mandag, da han ble etterlyst etter pågripelsen av Salah Abdeslam.

Laachraoui skal være mistenkt for å laget bomber til terroristene som angrep Paris. Disse opplysningene er ikke offisielt bekreftet.

Mandag skrev New York Times at Laachraoui hadde studert til å bli elektromekanisk ingeniør ved en katolsk skole i Schaerbeek i Brussel.

Laster innhold, vennligst vent..

Var i Syria i 2013

Laachraoui skal ha reist til Syria i februar 2013, og det var utstedt en internasjonal arrestordre på ham, skriver Le Monde.

Laachraoui gikk under det falske navnet Soufiane Kayal.

24-åringen er også koblet til Paris-bakmannen Salah Abdeslam. De to kjørte i samme bil over grensen mellom Østerrike og Ungarn en drøy måned før terrorangrepet i Paris i fjor høst, ifølge iTélé. Salah Abdeslam var Europas mest ettersøkte mann, før han ble pågrepet fredag.

Dette bildet ble postet på Twitter av politiet mandag, dagen før terrorangrepet:

Laster Twitter-innhold

Han var da etterlyst etter pågripelsen av Abdeslam.

Løp fra flyplassen

Overvåkningskameraer fanget de tre mennene politiet mener sto bak angrepet mot flyplassen tirsdag.

Mannen som nå navngis som Najim Laachraoui gikk sammen med det som skal være Ibrahim El Bakraoui (30) og en annen uidentifisert person.

Politiet antar at de to andre mennene sprengte seg selv i lufta. Den tredje mannen, som kan være Laachraoui, ble observert løpende ut fra flyplassen like før angrepet.

Antatte terrorister på Zaventem-flyplassen i Brussel

OVERVÅKNINGSKAMERA: Politiet mistenker at dette er angriperne på flyplassen. Fra høyre går mannen som medier identifiserer som Najim Laachraoui (24), så Ibrahim El Bakraoui (30). Den tredje er uidentifisert. Politiet har ikke bekreftet opplysningene.

Foto: Overvåkningsbilde / Afp
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt