NRK Meny
Normal

Avblåser ebola-alarm i Berlin

Tyske myndigheter fryktet at ebolaviruset hadde kommet til Berlin etter at en kvinne kollapset på jobb tirsdag. Ifølge sykehuset er det imidlertid lite sannsynlig at hun har viruset.

Ebolaalarm i Berlin

Politiet har sperret av et område rundt bygningen der kvinnen jobbet.

Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Den 30 år gamle tyske kvinnen kom nylig tilbake fra Vest-Afrika, melder Berliner Morgenpost. Ifølge Bild hadde kvinnen vært i Nigeria.

Ebolaalarm i Berlin

Politiet holder vakt ved bygningen.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Etter å ha kollapset på jobb tirsdag formiddag skal kvinnen ha klaget over kvalme, pusteproblemer og feber. Hun ble isolert i en ambulanse, og fraktet til Charité-sykehuset i Berlin med politieskorte.

Politiet sperret av et område i Prenzlauer Berg-distriktet i hovedstaden. 20 brannmenn og redningsarbeidere var på stedet, og opprørspolitiet ble tilkalt.

I 16-tiden opplyser sykehuset at kvinnen sannsynligvis ikke er smittet av ebolaviruset. Området hun oppholdt seg i, skal ikke ha vært rammet av utbruddet.

Sykehuset mener det kan være snakk om en mageinfeksjon, men skal analysere en blodprøve fra kvinnen for å utelukke ebolasmitte.

WHO: Flere tusen smittet

Ferske tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at 2240 mennesker er smittet av ebola. 1229 har mistet livet, 84 av dem fra torsdag til lørdag i forrige uke.

WHO mener likevel at omfanget av utbruddet er undervurdert.

Liberia, Guinea, Sierra Leone og Nigeria er rammet av utbruddet, og flere flyselskaper har stanset alle flygninger til landene.

WHO har sagt at alle som reiser ut av ebolarammede land, bør testes før de forlater internasjonale flyplasser, havner og større grenseoverganger.

Les også: Sprer seg raskere enn tiltakene
Les også: Forsker som oppdaget ebola ser ingen grunn til panikk
Les også: Slik har ebola herjet siden 1976

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt