Australske Justine (40) ble drept av amerikansk politi: – Vi er desperate etter informasjon

Betjentene åpnet ild gjennom døra på politibilen da hun nærmet seg, ifølge amerikanske medier. Nå trygler de etterlatte om svar på hva som egentlig skjedde.

Stephen Govel Photography photo of Justine Damond also known as Justine Ruszczyk from Sydney

Australske Justine Damond (40) ble lørdag skutt og drept av amerikansk politi, etter at hun ringte inn en nødsamtale om et mulig overfall i nærheten av stedet hun bodde.

Foto: Handout / Reuters

Det er fortsatt ikke kjent hvorfor amerikansk politi skjøt og drepte australske Justine Damond (40) i Minneapolis lørdag kveld, lokal tid.

Damond, som opprinnelig er fra Sydney, skal i forkant ha ringt nødtelefonen og meldt fra om et mulig overfall i en bakgate ved stedet hun bodde.

Forloveden

Justine Damond, som opprinnelig het Justine Ruszczyk, var forlovet med amerikanske Don Damond.

Foto: Elizabeth Flores / AP

Kilder sier til avisa Minneapolis Star-Tribune at politifolkene åpnet ild gjennom døra på førersiden, da de ankom nabolaget og Damond nærmet seg bilen. Kvinnen skal ha vært ikledd pysjamas. Det er ingenting som tyder på at hun var bevæpnet.

Kameraene var skrudd av

De to politifolkene var utstyrt med såkalte kroppskameraer for å dokumentere hendelser, men disse var ikke skrudd på ved skytetidspunktet, ifølge Reuters.

Heller ikke kameraet som er montert på dashbordet i politibilen fikk dokumentert opptrinnet, ifølge den statlige myndigheten Bureau of Criminal Apprehension (BCA). De ber nå om å få oversendt eventuelle sivile opptak som finnes, ifølge Reuters.

Ytterligere informasjon om skytingen eller innholdet i nødsamtalen som kom i forkant er ikke kjent. Minneapolis-politiet skriver på Facebook at saken er under etterforskning.

Faren

Justines far, John Ruszczyk, kaller hendelsen et mareritt.

Foto: Channel 9 / AP

– Jeg forstår hvorfor folk har så mange spørsmål. Jeg har mange av de samme spørsmålene, og har derfor bedt om en ekstern og uavhengig gransking, skriver politisjef Janee Harteau.

Begge betjentene er suspendert mens etterforskningen pågår.

Krever informasjon

I et opptak av radiosamtalen mellom politibetjentene og operasjonssentralen, blant annet publisert av australske news.com.au, framgår det at de kalte opp en ambulanse etter skytingen. De forsøkte også å gi henne førstehjelp.

Aviser

«AMERIKANSK MARERITT»: Hendelsen har vakt sterke reaksjoner i kvinnens hjemland Australia.

Foto: Kristen Gelineau / AP

Damonds etterlatte krever nå at politiet går ut med mer informasjon om hendelsen.

– Vi mistet vår kjære og er desperate etter informasjon. Å få klarhet i hennes siste øyeblikk vil iallfall være en liten trøst mens vi sørger, sier den amerikanske forloveden Don Damond ifølge Reuters.

De skulle etter planen gifte seg i august.

– Vi ber bare om at rettferdighetens lys skinner ned på omstendighetene, sier faren John Ruszczyk.

SISTE NYTT

Siste nytt