NRK Meny
Normal

Herpessmittet ape er fortsatt på rømmen i Ohio

I Ohio har sheriffens menn i løpet av dagen skutt og drept nesten 50 villdyr etter at en dyrehageeier satte dyrene fri.

Villdyr på rømmen i Ohio

Bilister i Zanesville ble i dag møtt med uvanlige advarsler langs veiene. 56 ville dyr var på rømmen i byen i den amerikanske delstaten Ohio.

Foto: Tony Dejak / Ap

Innbyggerne i byen Zanesville fikk onsdag nærkontakt med blant annet løver, tigre og sjiraffer, etter at eieren av en lokal dyrehage åpnet burene og slapp 56 ville dyr løs .

Mannskaper fra sheriffen har i hele dag drevet klappjakt på dyrene, og i ettermiddag var flesteparten av dem skutt og drept.

På en pressekonferanse kunne sheriff Matz Lutz fortelle at de så langt har tatt livet av 18 bengalske tigre, 17 løver, åtte bjørner og en ulv. Seks av dyrene ble fanget i live og fraktet til en dyrehage, melder CBS News.

Herpessmittet ape på rømmen

Dermed er det bare ett dyr som ikke er gjort rede for, en ape som man frykter kan være bærer av herpessmitte.

Apen var lenge på rømmen sammen med en ulv, men denne ble til slutt innhentet og skutt av lovens lange arm, melder CNN.

Løve på rømmen i Ohio

Sheriffens menn har i løpet av dagen skutt 48 av de 56 dyrene som ble sluppet fri av en dyrehageeier. Dette er en av 17 løver som måtte bøte med livet.

Foto: Heather Ellers and Dustin Burton / Ap

Skoler har holdt stengt i dag og foreldre har blitt bedt om å holde barna sine innendørs.

– Dette er en veldig, veldig ille situasjon som ikke kunne vært håndtert om ikke alle involverte hadde gjort jobben sin, sier sheriff Lutz.

Uklart motiv

Eieren av dyrehagen ble funnet død da politiet kom til stedet.

Ifølge ordfører Howard Zwelling hadde mannen satt dyrene fri før han skjøt seg selv, melder CNN.

Dette bekreftet sheriffen på pressekonferansen. De vil foreløpig ikke si noe om hva som var motivet bak å slippe de ville dyrene på frifot.

Den avdøde parkeieren skal gjentatte ganger ha vært i klammeri med myndighetene etter flere klager på dyrehagedriften. Mannen hadde nylig sluppet ut av fengsel etter å ha sonet en dom for brudd på våpenloven.

En nabo av avdøde forteller til CBS at det flere ganger har skjedd at dyr har rømt fra dyrehagen. Senest for et par uker siden skal hun ha observert en flokk kameler som gresset langs motorveien.

Dyrehageeieren bedyret så seint som i fjor at han hadde kontroll på dyrene sine.

– Jeg lar ikke dyrene min løpe fritt, sa han til lokalavisen Zanesville Times, ifølge Dispatch.com.

Vil stramme inn

Ohio har en av statenes svakeste restriksjoner på eksotiske dyr, og er et av stedene der flest blir skadet av ville dyr i fangenskap. Det har foreløpig ikke blitt meldt om noen skader på mennesker.

Organisasjonen Humane society of the United States kritiserte onsdag guvernør John Kasichs planer om å oppheve forbudet mot kjøp og salg av eksotiske dyr.

– Hvor mange hendelser må vi se før delstaten tar grep og slår ned på privat eierskap av farlige, eksotiske dyr, sier leder Wayne Pacelle i en uttalelse.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt