NRK Meny
Normal

Ukraina: Vil behandle okkupantene som terrorister

President Oleksandr Turchynov fortalte tirsdag at russiske separatister som har okkupert bygninger øst i Ukraina vil bli behandlet som terrorister og siktet i henhold til lovens fulle styrke.

Ukraina Donetsk

Prorussiske aktivister okkuperer de regionale styresmaktenes hovedkontor i Donetsk og veiver det russiske flagget og det såkalte Donetsk republikks flagg. Ukrainas president går hardt ut mot aktivistene og anser de som 'terrorister'.

Foto: Alexander KHUDOTEPLY / Afp

NRK oppdaterer saken

– Myndighetene vil behandle separatister og terrorister som har brukt helautomatisk våpen, som okkuperer bygninger, i henhold til konstitusjonen og loven- som terrorister og kriminelle, sa fungerende president i Ukraina Oleksandr Turchynov under et parlamentsmøte i dag. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Samtidig fortsetter NATO å advare Russland, som ifølge generalsekretæren har titusener av soldater ved den ukrainske grensen. Disse mener han må trekkes tilbake.

– Hendelser øst i Ukraina vekker stor bekymring. Jeg ber Russland ta et skritt tilbake, sa Fogh Rasmussen på en NATO-konferanse i Paris tirsdag.

– Enhver bevegelse mot det østlige Ukraina vil representere en
alvorlig opptrapping snarere enn en nedtrapping, føyde han til.

Vil ha Øst-Ukrainas folk i samtaler

Ifølge nyhetsbyrået AFP forteller Russlands utenriksminister Sergei Lavrov tirsdag at Russland er åpne for å ta del i samtaler med Brussel og Washington om Ukrainas fremtid.

Betingelsen er at Ukrainas russisktalende befolkning i sør og øst representeres i forhandlingene.

– Vi er klare til å vurdere samtaler der europeiske land, USA, Russland og Ukraina er representert, sa Lavrov til pressen.

– I slike samtaler vil vi at Ukrainas befolkning i øst og sør er representert, sa han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt