Andreflyveren styrtet trolig med vilje

Franske etterforskere mener andreflyveren, Andreas Lubitz, styrtet flyet med vilje etter at han hadde låst piloten ute av cockpiten.

Siste om flyulykke i Frankrike

Direkte om siste nytt fra flystyrten i Frankrike.

På en pressekonferanse i dag sier franske myndigheter at de har tydelige opptak fra de siste 30 minuttene av turen.

– De første 20 minuttene sitter pilotene og snakker hyggelig sammen. Kapteinen overlater styringen til andreflyveren og går ut. Etter at han har gått ut, trykker andreflyveren på FMS-systemet for å få flyet til å gå ned. Dette er en villet handling. Det kommer flere rop fra utsiden, fra kapteinen, uten at andreflyveren svarer. Man hører på opptaket at han puster rolig, helt til flyet krasjer, sier Brice Robin, som leder de franske etterforskerne.

Ikke forbundet med terror

– Mest sannsynlige nektet andreflyveren med vilje å åpne døra til cockpit for piloten, sier Robin etter at de har undersøkt flyets taleregistrator.

Ifølge etterforskerne er ikke 28 år gamle Lubitz forbundet med terror.

– Vi er ikke kjent med noen koblinger til terrorister eller ekstremister, og tyske myndigheter vil gi en mer detaljerte beskrivelse senere i kveld eller i morgen, svarte Robin på spørsmål om dette var en terrorhandling, før han understreket at passasjerene ikke skal ha vært klar over hva som skjedde før like før flyet krasjet.

Redningsmannskaper leter etter omkomne etter flyulykken i de franske alpene

Store redningsmannskaper leter fortsatt etter omkomne i de franske alpene etter gårsdagens tragiske flystyrt.

Foto: Frederic Lafargue / Polaris

Mistet høyde

Tidligere i dag bekreftet tyske myndigheter at andreflyveren var alene i cockpiten da flyet med 144 passasjerer og med et mannskap på seks styrtet på tirsdag.

Flyet, som var av typen Airbus 320, var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland. Flyet styrtet om lag 100 kilometer nord for Nice, mellom byene Digne-les-Bains og Barcelonnette.

Og forsvant fra radaren klokken 10.40 tirsdag etter at det hadde mistet mye høyde på kort tid.

Flytårnet mottok aldri noen nødsignal fra flyet.

SISTE NYTT

Siste nytt

Videotoppmøte: Biden advarte Putin om harde tiltak hvis Ukraina angripes

Videomøtet mellom presidentene Vladimir Putin og Joe Biden varte i litt over to timer i kveld. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at det vil komme en kraftig vestlig reaksjon dersom Russland angriper Ukraina. Men det ser ikke ut til å ha kommet noen gjennombrudd i samtalene.